Sud poništio nezakonite odluke skupštinske većine u Istočnoj Ilidži

05.06.2020. 13:38
3
IZVOR: Katera

Redakcija portala Katera iz pouzdanih izvora upoznata je sa epilogom sudskih sporova koji su vođeni pred nadležnim sudom u Istočnom Sarajevu, s ciljem pobijanja, kako je sud utvrdio, nezakonitih akata Skupštine opštine Istočna Ilidža, a koji su se odnosili na smjenu predsjednika Skupštine opštine Istočna Ilidža, te rukovodilaca preduzeća i ustanova kojima je Opština Istočna Ilidža osnivač.

Naime, kako saznajemo, u maju 2020. godine, Okružni sud u Istočnom Sarajavu, postupajući po tužbama Rada Ćosovića, Milana Tošića, Tijane Gavrić Mičić i Borislava Kenjića, u upravnom sporu protiv nezakonitih odluka Skupštine opštine Istočna Ilidža, kojima su navedena lica smijenjena sa funkcija koje su vršili, donosi jasne presude: tužbe se uvažavaju i osporeni akti poništavaju.

Slika

Kao posljedica toga, budžet Opštine Istočna Ilidža oštećen je za preko 30.000 KM, u korist naknade sudskih troškova i prava iz radnog odnosa. 

Radi podsjećanja javnosti, vratićemo se u oktobar 2019. godine.

Građani Istočne Ilidže, ali i cijele Republike Srpske, sa velikom pažnjom su pratili XXIII sjednicu Skupštine opštine Istočna Ilidža, koja je održana 4. oktobra 2019. godine, kada je formirana nova skupštinska većina predvođena SNSD-om, a sa mjesta predsjednika SO smijenjen Rade Ćosović.

Sa istim zanimanjem pratila se i III posebna sjednica SO Istočna Ilidža, koja je održana 18. oktobra 2019. godine, kada su sa funkcija v.d. direktora smijenjeni rukovodioci JKP Komil, JP „Autobuska stanica Istočno Sarajevo“ i Doma zdravlja Istočno Sarajevo. 

Odbornici SDS-a i PDP-a u SO Istočna Ilidža, koji su od 4. oktobra nastavili da djeluju opoziciono, smijenjeni predsjednik Skupštine, g. Rade Ćosović, načelnik opštine Marinko Božović i kompletno rukovodstvo opštine, ukazivali su da su odluke nezakonite i da procedura nije ispoštovana.

Predstavnici nove skupštinske većine, predvođene SNSD-om, tom prilikom su izjavljivali da će sud presuditi, što je tokom prošlog mjeseca i učinjeno, ali u korist smijenjenog predsjednika SO I. Ilidža i smijenjenih rukovodilaca preduzeća i ustanova.

Kako naglašava naš izvor, odbornici koji čine skupštinsku većinu u Opštini Istočna Ilidža sada treba da obrazlože građanima ove opštine, u čijem su interesu u obavezi da djeluju, zašto su zbog pojedinačnih i stranačkih interesa prokockali preko 30.000 KM iz budžeta Opštine Istočna Ilidža? Zašto su stopirali sve razvojne projekte Opštine? Zašto su, zarad svojih funkcija, da ne kažemo fotelja, zanemarili interese naših građana?

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Građanin 06.06.2020. 12:04
    Izgleda da je postala praksa da se svako malo iz nekog budžeta isplaćuje za tužbe smijenjenih stranačkih poslušnika koje su isti takvi i smijenili. Bezobrazluk!
  • Generic placeholder image
    Građanin 06.06.2020. 12:00
    Gospoda ne treba da obrazlažu već da vrate novac u budžet, toliko su od oktobra do danas uzeli na ime odborničkih naknada.
  • Generic placeholder image
    Sam biraš 06.06.2020. 09:00
    Nemaju oni šta objasniti. Neka narod objasni sam sebi. Pomete to na izborima i to je to.
Povezane vijesti
Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    9h 8m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    10h 23m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    16h 14m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    14h 41m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    16h 33m
    0