Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја

01.04.2024. 17:13
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У Вишем суду у Смедереву за 23. мај заказано је припремно рочиште пред почетак суђења Урошу Б., оптуженом за масовно убиство у Малом Орашју и Дубони код Младеновца, потврђено је РТС-у.

На припремном рочишту, које је затворено за јавност, Урош Б. и његов отац Р. Б., који је такође обухваћен оптужницом, кратко ће се изјаснити о кривици, док ће тужилац прочитати оптужницу, а одбрана изнијети уводна излагања и доказне предлоге.

Његовом оцу Р. Б. судиће се за кривична дјела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним дјелом тешко дјело против опште сигурности.

Урошу Б. стављено је на терет да је 4. маја прошле године у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља, убио девет људи, од којих је двоје било малољетно, а покушао да убије још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло је оптужницу против Уроша Б. Оптужницом су обухваћени и његов отац, ујак и брат од ујака из Крагујевца.

Тужилаштво је предлажило максималну казну од по 20 година затвора за Уроша Б. и његовог оца Р.Б.

Апелациони суд у Београду потврдио је оптужницу.

У својој одбрани пред тужиоцем, Блажић није показао нимало кајања за почињени масакр, већ је покушао себе да представи као жртву подсмијеха становника мјеста у којима је починио злочин.

Коментари 0
Повезане вијести
Станишић: На испитивању тукли заробљенике да признају оно што нису учинили Станишић: На испитивању тукли заробљенике да признају оно што нису учинили
Наставак суђења за злочине у Добровољачкој улици Наставак суђења за злочине у Добровољачкој улици
Година од масакра у Малом Орашју и Дубони Година од масакра у Малом Орашју и Дубони
Најчитаније
 • Операција Текбир - неуспјели покушај деблокаде Сарајева
  16h 27m
  11
 • “Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО)
  17h 48m
  4
 • Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву
  17h 16m
  0
 • У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (ФОТО)
  5h 20m
  5
 • Земљотрес у БиХ
  9h 24m
  0