Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја

01.04.2024. 17:13
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У Вишем суду у Смедереву за 23. мај заказано је припремно рочиште пред почетак суђења Урошу Б., оптуженом за масовно убиство у Малом Орашју и Дубони код Младеновца, потврђено је РТС-у.

На припремном рочишту, које је затворено за јавност, Урош Б. и његов отац Р. Б., који је такође обухваћен оптужницом, кратко ће се изјаснити о кривици, док ће тужилац прочитати оптужницу, а одбрана изнијети уводна излагања и доказне предлоге.

Његовом оцу Р. Б. судиће се за кривична дјела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним дјелом тешко дјело против опште сигурности.

Урошу Б. стављено је на терет да је 4. маја прошле године у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља, убио девет људи, од којих је двоје било малољетно, а покушао да убије још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло је оптужницу против Уроша Б. Оптужницом су обухваћени и његов отац, ујак и брат од ујака из Крагујевца.

Тужилаштво је предлажило максималну казну од по 20 година затвора за Уроша Б. и његовог оца Р.Б.

Апелациони суд у Београду потврдио је оптужницу.

У својој одбрани пред тужиоцем, Блажић није показао нимало кајања за почињени масакр, већ је покушао себе да представи као жртву подсмијеха становника мјеста у којима је починио злочин.

Коментари 0
Повезане вијести
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе
Број свједока смањује се са 300 на 191 Број свједока смањује се са 300 на 191
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    5h 55m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    5h 37m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    23h 5m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    20h 12m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    6h 31m
    1