Suđenje za masakr kod Mladenovca počinje 23. maja

01.04.2024. 17:13
0
IZVOR: nezavisne.com

U Višem sudu u Smederevu za 23. maj zakazano je pripremno ročište pred početak suđenja Urošu B., optuženom za masovno ubistvo u Malom Orašju i Duboni kod Mladenovca, potvrđeno je RTS-u.

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, Uroš B. i njegov otac R. B., koji je takođe obuhvaćen optužnicom, kratko će se izjasniti o krivici, dok će tužilac pročitati optužnicu, a odbrana iznijeti uvodna izlaganja i dokazne predloge.

Njegovom ocu R. B. sudiće se za krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Urošu B. stavljeno je na teret da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, ubio devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloljetno, a pokušao da ubije još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Uroša B. Optužnicom su obuhvaćeni i njegov otac, ujak i brat od ujaka iz Kragujevca.

Tužilaštvo je predlažilo maksimalnu kaznu od po 20 godina zatvora za Uroša B. i njegovog oca R.B.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu.

U svojoj odbrani pred tužiocem, Blažić nije pokazao nimalo kajanja za počinjeni masakr, već je pokušao sebe da predstavi kao žrtvu podsmijeha stanovnika mjesta u kojima je počinio zločin.

Komentari 0
Povezane vijesti
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Suđenje Tačiju: OVK zlostavljao Rome pod optužbom da su radili za Srbe Suđenje Tačiju: OVK zlostavljao Rome pod optužbom da su radili za Srbe
Broj svjedoka smanjuje se sa 300 na 191 Broj svjedoka smanjuje se sa 300 na 191
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    7h 20m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 4m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    22h 17m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    18h 31m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    23h 23m
    0