Суђење за убиство Оливера Ивановића враћено на поновни поступак

25.09.2020. 14:17
0
ИЗВОР: nezavisne

Вијеће Апелационог суда у Приштини одлучило је да предмет у случају убиства Оливера Ивановића врати на поновни поступак и одлучивање.

Таква одлука је донесена након што су браниоци уложили жалбу на рјешење којим се одбија захтјев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе.

Према ријечима адвоката Јоване Филиповић, која је бранилац Силване Арсовић, рјешење првостепеног суда је укинуто јер не постоји основана сумња да је осумњичена учинила дјело које јој се ставља на терет, преноси РТС.

Филиповићева је нагласила да је рјешење укинуто и због тога што оптужница није испитана, односно није наведена радња окривљених, вријеме када су наводно извршили кривична дјела, као ни објекат којим су извршили дјело, а на које чињенице је указано у досадашњем току поступка.

Такође, наведено је да оптужница није јасна и да је контрадикторна нарочито у дијелу који се односи на квалификацију кривичних дјела - организована криминална група, тешко убиство и помагање у извршењу кривичног дјела тешког убиства и да се по таквој оптужници не може поступати.

Због помагања у убиству Оливера Ивановића досад је ухапшено шест особа.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Суд у Приштини осудио четири особе за помагање у убиству Оливера Ивановића Суд у Приштини осудио четири особе за помагање у убиству Оливера Ивановића
Станишић: На испитивању тукли заробљенике да признају оно што нису учинили Станишић: На испитивању тукли заробљенике да признају оно што нису учинили
Наставак суђења за злочине у Добровољачкој улици Наставак суђења за злочине у Добровољачкој улици
Најчитаније
 • Битка за Рогатицу - Једна од највећих битки четника против Нијемаца и усташа (ВИДЕО)
  17h 8m
  13
 • Пуњене тиквице
  16h 41m
  0
 • Преминула једногодишња беба након што је отац заборавио у аутомобилу
  17h 1m
  0
 • Пад система и у БиХ
  15h 22m
  1
 • Лукић: Нема већег севапа него нахранити гладног (ВИДЕО)
  7h 49m
  12