Суђење за убиство Оливера Ивановића враћено на поновни поступак

25.09.2020. 14:17
0
ИЗВОР: nezavisne

Вијеће Апелационог суда у Приштини одлучило је да предмет у случају убиства Оливера Ивановића врати на поновни поступак и одлучивање.

Таква одлука је донесена након што су браниоци уложили жалбу на рјешење којим се одбија захтјев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе.

Према ријечима адвоката Јоване Филиповић, која је бранилац Силване Арсовић, рјешење првостепеног суда је укинуто јер не постоји основана сумња да је осумњичена учинила дјело које јој се ставља на терет, преноси РТС.

Филиповићева је нагласила да је рјешење укинуто и због тога што оптужница није испитана, односно није наведена радња окривљених, вријеме када су наводно извршили кривична дјела, као ни објекат којим су извршили дјело, а на које чињенице је указано у досадашњем току поступка.

Такође, наведено је да оптужница није јасна и да је контрадикторна нарочито у дијелу који се односи на квалификацију кривичних дјела - организована криминална група, тешко убиство и помагање у извршењу кривичног дјела тешког убиства и да се по таквој оптужници не може поступати.

Због помагања у убиству Оливера Ивановића досад је ухапшено шест особа.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Свједок на суђењу Буљубашићу и осталима испричао како је нападнуто српско село Свједок на суђењу Буљубашићу и осталима испричао како је нападнуто српско село
Суд у Приштини осудио четири особе за помагање у убиству Оливера Ивановића Суд у Приштини осудио четири особе за помагање у убиству Оливера Ивановића
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 35m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 58m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 31m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 28m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 19m
    0