„Шуме Српске“ повећале плате радницима

01.07.2022. 17:03
0
ИЗВОР: glassrpske.com

У Бањалуци је данас одржан састанак управе Јавног предузећа Шуме Републике Српске и представника обје синдикалне организације које дјелују у овом предузећу, приликом чега је потписан споразум којим је утврђена цијена рада од 160 КМ.

- Да бисмо осигурали довољна средства за ово повећање, сви организациони дијелови ће морати направити уштеде, односно смањење трошкова гдје год је то могуће. Један од начина јесте ангажовање властите радне снаге на шумско-узгојним и осталим радовима, као и на сакупљању осталих шумских производа по основу којих се мора остварити значајнији приход - саопштено је из Шума.

Јавно предузеће ће, како су навели, и даље инсистирати на повећању цијена шумских дрвних сортимената, сходно стању на тржишту и то првенствено из разлога како се не би угрозио рад предузећа и у будућем периоду, те у томе очекујемо подршку Владе Српске, као и Скупштине предузећа.

- Управа Јавног предузећа ће инсистирати на потпуном поштовању свих одредби колективног уговора за запослене у фирми Шуме Републике Српске Соколац од стране свих потписника истог - наводи се у саопштењу.

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске раније је најављивао да ће радници шумских газдинстава у Републици Српској штрајковати уколико се не изврши хитно повећање цијене рада са 140  КМ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић на састанку са грађанима у вези с изградњом моста на ријеци Касиндолки (ФОТО) Божовић на састанку са грађанима у вези с изградњом моста на ријеци Касиндолки (ФОТО)
Савезни фестивал гуслара свих српских земаља у Источном Сарајеву Савезни фестивал гуслара свих српских земаља у Источном Сарајеву
Сутра састанак са становницима Младичког поља Сутра састанак са становницима Младичког поља
Најчитаније
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  15h 48m
  0
 • У Сарајеву син запалио оца и побјегао
  7h 2m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце Српске гарде Илиџа (ФОТО)
  12h 46m
  0
 • Више од 200 учесника на планинарском слету на Требевићу
  9h 9m
  0
 • Заслужено славље "Соколова" у дербију
  7h 16m
  0