„Шуме Српске“ повећале плате радницима

01.07.2022. 17:03
0
ИЗВОР: glassrpske.com

У Бањалуци је данас одржан састанак управе Јавног предузећа Шуме Републике Српске и представника обје синдикалне организације које дјелују у овом предузећу, приликом чега је потписан споразум којим је утврђена цијена рада од 160 КМ.

- Да бисмо осигурали довољна средства за ово повећање, сви организациони дијелови ће морати направити уштеде, односно смањење трошкова гдје год је то могуће. Један од начина јесте ангажовање властите радне снаге на шумско-узгојним и осталим радовима, као и на сакупљању осталих шумских производа по основу којих се мора остварити значајнији приход - саопштено је из Шума.

Јавно предузеће ће, како су навели, и даље инсистирати на повећању цијена шумских дрвних сортимената, сходно стању на тржишту и то првенствено из разлога како се не би угрозио рад предузећа и у будућем периоду, те у томе очекујемо подршку Владе Српске, као и Скупштине предузећа.

- Управа Јавног предузећа ће инсистирати на потпуном поштовању свих одредби колективног уговора за запослене у фирми Шуме Републике Српске Соколац од стране свих потписника истог - наводи се у саопштењу.

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске раније је најављивао да ће радници шумских газдинстава у Републици Српској штрајковати уколико се не изврши хитно повећање цијене рада са 140  КМ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан састанак са представницима Дома здравља – Нагомилане проблеме хитно рјешавати! Одржан састанак са представницима Дома здравља – Нагомилане проблеме хитно рјешавати!
Oсумњичен да је искориштавао малољетну особу за порнографију Oсумњичен да је искориштавао малољетну особу за порнографију
Новитовић добио директорску фотељу у „Шумама Српске“ Новитовић добио директорску фотељу у „Шумама Српске“
Најчитаније
 • Лицу нанесене тешке тјелесне повреде у Источном Новом Сарајеву
  23h 50m
  10
 • Багер ударио бициклисту, човјек страдао на мјесту
  19h 8m
  0
 • МУП Српске уводи нову праксу за плаћање казни
  17h 55m
  0
 • Непознати детаљи из живота Стевана Калембера
  0m
  0
 • Крао по плажама у Будви, пао у полицијској засједи
  14h 5m
  0