„Шуме Српске“ повећале плате радницима

01.07.2022. 17:03
0
ИЗВОР: glassrpske.com

У Бањалуци је данас одржан састанак управе Јавног предузећа Шуме Републике Српске и представника обје синдикалне организације које дјелују у овом предузећу, приликом чега је потписан споразум којим је утврђена цијена рада од 160 КМ.

- Да бисмо осигурали довољна средства за ово повећање, сви организациони дијелови ће морати направити уштеде, односно смањење трошкова гдје год је то могуће. Један од начина јесте ангажовање властите радне снаге на шумско-узгојним и осталим радовима, као и на сакупљању осталих шумских производа по основу којих се мора остварити значајнији приход - саопштено је из Шума.

Јавно предузеће ће, како су навели, и даље инсистирати на повећању цијена шумских дрвних сортимената, сходно стању на тржишту и то првенствено из разлога како се не би угрозио рад предузећа и у будућем периоду, те у томе очекујемо подршку Владе Српске, као и Скупштине предузећа.

- Управа Јавног предузећа ће инсистирати на потпуном поштовању свих одредби колективног уговора за запослене у фирми Шуме Републике Српске Соколац од стране свих потписника истог - наводи се у саопштењу.

Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске раније је најављивао да ће радници шумских газдинстава у Републици Српској штрајковати уколико се не изврши хитно повећање цијене рада са 140  КМ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    4h 12m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    21h 55m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    16h 12m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    23h 10m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    23h 46m
    0