Супруга рањеног Делевића: "Прете нам, плашим се за дете"

24.01.2023. 20:32
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Супруга рањеног Миљана Делевића Ана рекла је данас да се плаши за безбjедност своје породице јер њој и њеном супругу, који је данас пребачен на ВМА, на друштвеним мрежама стижу пријетеће поруке од Албанаца.

- Плашим се, како да се не плашим, код куће имам мало дете од седам година - рекла је Делевић за Косово онлајн.

Она је додала да је њен профил на друштвеној мрежи тренутно блокиран и да не може да поставља објаве, нити да одговара на поруке.

Ана је данас посјетила супруга и рекла да је он пребачен на ВМА у Београду.

- Он је за сада добро, свестан је. Видела сам га на пет минута, толико су ми дозволили јер је био на интензивној нези. Пребацили су га данас на ВМА, ја сам се вратила кући - казала је Делевић.

Додала је да се приликом посјете срела и са директором Канцелерије за КиМ Петром Петковићем, који јој је пренио да се Влада Србије залаже за то да се на КиМ одрже мир и стабилност.

Делевић је, поводом пријетећих порука рекла и да у сјеверном дијелу Косовске Митровице нема надлежних органа и полиције којима би могла да се обрати за помоћ и тражи заштиту.

- Ништа, кључ у браву и закључај се у кућу. Мој син јуче и данас није ишао у школу. Он је први разред, мали је, деца су овде већи политичари од одраслих и све разумеју, можда неће ићи у школу ни следеће недеље - рекла је Делевић.

Припадници РОСУ пуцали су у понедјељак око 11.30 код нелегалног пункта на Бистричком мосту на магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић на возило у којем су се налазила двојица Срба.

Том приликом аутомобил је изрешетан, возач није повријеђен, а Делевић, који се налазио на мјесту сувозача, је рањен.

Вучевић: Нема дилеме, то је био покушај убиства

Министар одбране Милош Вучевић објавио је данас да је обишао на Војномедицинској академији у Београду Миљана Делевића, који је рањен када је на возило у којем се налазио пуцала специјална косовска полиција, и поручио да је за њега, без дилеме, ријеч о покушају убиства.

- Никакво ту није било заустављање, говорим о двојици Срба, нити њихово опирање, него покушај ликвидације. Погледајте број метака који је испаљен, погледајте њихову акцију где су хтели да их сатерају, да их сабију између бетонских блокова и возила РОСУ полиције - навео је Вучевић на Инстаграму.

Он је упитао шта ради РОСУ на сјеверу Косова и Метохије с обзиром на Бриселски споразум и све оне гаранције које је Београд добио од међународне заједнице.

- Али нико не пушта сузу за Србима и то је нешто на шта, нажалост, морамо да свикнемо. Није емотивно лако прихватити, али је нажалост наша политичка реалност. Нико не жали ни за Стефаном, ни за Милошем. Нико не жали ни за момцима који су једва спасили главу јуче. То је сурова политичка реалност која нас окружује. Не данас, не од јуче, већ дуго година - оцијенио је он.                                         

Вучевић је захвалио људима из болнице у Краљеву који су први пружили здравствену помоћ рањеном Делавићу и ВМА и поручио да вјерује да ће се он добро опоравити, да ће што прије бити међу својима.

- Надам се да ће моћи мирно да настави да живи на Косову и Метохији. За мене нема дилеме, то је био покушај убиства. Наставља се терор над Србима на Косову и Метохији. Наравно, они после измишљају да постоје бројне кривичне пријаве, криминализују свакога ко је Србин, посебно на северу Косова и Метохије. Опробана матрица, сценарио који је одавно написан, нешто што можете стварно да видите - навео је Вучевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле Вучић: Супротставићемо се светским лобистима снажније него што мисле
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Вучић због Сребренице у УН шаље изасланка са писмом, ево шта ће тражити Вучић због Сребренице у УН шаље изасланка са писмом, ево шта ће тражити
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 23m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    15h 56m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    15h 37m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    20h 48m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    22h 32m
    13