"Сутјеска" и "Власеница" не заборављају трагично настрадалог голмана

29.11.2021. 11:07
0
ИЗВОР: Радио Фоча

Фудбалери "Сутјеске" савладали су у Фочи друголигаша "Власеницу" са 3:1 у пријатељском сусрету посвећеном Миливоју Савићу Сави, младом голману који је носио дрес ова два клуба, а који је трагично настрадао у Фочи 2007. године.

Делегације два клуба, заједно са Савиним родитељима и пријатељима, прије утакмице прислужиле су свијеће и положиле цвијеће на мјесту несреће.

Утакмица је протекла у лијепој игри оба тима, који су наступили у комбинованим саставима.

Након првог полувремена, Сутјеска је водила 1:0 голом Дејана Рашевића. У наставку, исти играч повећао је на 2:0, да би на 2:1 смањио Далибор Крезовић, који је са покојним Савом играо и за Власеницу и за Сутјеску.

Коначних 3:1 за домаћина поставио је Дејан Мојовић.

И ове године изостао је Меморијални турнир „Миливоје Мишо Савић“, који се неколико година одржавао у Власеници, али његова два клуба не дозвољавају да изблиједи сјећање на сјајног момка, који је био тек напунио 20 година и којем је предвиђана одлична голманска каријера.

На заједничком ручку након утакмице и дружењу играча и чланова два клуба, предсједник Фудбалског клуба Власеница Ђуро Вукишић најавио је да ће меморијал обновити наредне године уколико то прилике буду дозвољавале.

Миливоје Савић је рођен 1987. године у Сарајеву, а фудбалску каријеру је почео у Власеници, гдје је у рату избјегао са својом породицом.

У Сутјеску је дошао 2006. године и за годину дана оставио неизбрисив траг.

Вјечито насмијани момак који је плијенио својом појавом и сјајним одбранама уливао самопоуздање својим саиграчима, са фочанским плаво-бијелим изборио је пласман у Прву лигу.

Савић је био један од најзаслужнијих за тај историјски успјех клуба из Фоче.

Преминуо је 19. септембра 2007. године у болници у Подгорици од посљедица саобраћајне несреће, која се догодила четири дана раније у Фочи.

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Сјећање на Горажданина Рада Јовановића- творца антологијских пјесама народне музике Сјећање на Горажданина Рада Јовановића- творца антологијских пјесама народне музике
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 28m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 33m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 42m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 21m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 49m
    0