Сутра почиње предизборна кампања

15.10.2020. 10:37
0
ИЗВОР: Srna

Предизборна кампања за локалне изборе у БиХ званично ће почети сутра и трајати 30 дана, током којих ће се вршити обраћања политичких субјеката, као и емитовање плаћеног политичког оглашавања, саопштено је из Регулаторне агенције за комуникације /РАК/.

Из РАК-а напомињу да од дана расписивања до дана одржавања локалних избора 15. новембра постоји обавеза поштивања одредаба Изборног закона БиХ и Правилника о медијском представљању политичких субјеката.

Из РАК-а су прецизирали да се обавеза објављивања изборних активности током избора односи на све пружаоце аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија у БиХ.

Изборна ћутња почеће 24 часа прије отварања бирачких мјеста, односно 14. новембра у 7.00 часова и трајаће до њиховог затварања.

РАК је позвао све телевизијске станице да праћење предизборне кампање, односно изборне програме, у највећој могућој мјери учине приступачним лицима са оштећењем слуха, као и слијепим и слабовидим.

У програмима попут изборних хроника и политичких дебата, те непосредном обраћању политичких субјеката, препоручује се обезбјеђење тумачења на знаковни језик или титловање.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    16h 24m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    15h 19m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    10h 7m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    11h 13m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 41m
    0