Сутра документарни филмови посвећени жртвама терора за вријеме НДХ

15.05.2020. 18:10
0
ИЗВОР: СРНА

Радио-телевизија Републике Српске /РТРС/ сутра ће, као одговор на служење мисе за Блајбург у Сарајеву, емитовати низ дугометражних и краткометражних документарних филмова посвећених жртвама страдалим од усташког терора за вријеме Независне Државе Хрватске /НДХ/, рекла је уредник Информативног програма ове телевизије Маријана Ђурђевић.

Ђурђевићева је најавила да ће РТРС са емитовањем овог програма почети од 12.15 часова.

- У филмовима који су снимани у продукцији РТРС, између осталог, приказани су ужаси и страдања Срба, Јевреја, Рома и осталих антифашиста у усташким логорима смрти Јасеновац и Јастребарско - рекла је Ђурђевићева.

Она је најавила да ће бити приказани документарни филмови "Злочин над злочинима", "Опроштај као казна", затим емисија "Наслови - Ливно", као и серијал свједочења о стравичним злочинима у усташким логорима за дјецу, те и о посјети Анте Павелића Јасеновцу.

- У вријеме док у Сарајеву буде служена миса припадницима НДХ страдалим у Блајбургу, РТРС ће емитовати филмове о стравичним злочинима које су припадници фашистичке Независне Државе Хрватске чинили над Србима, Јеврејима, Ромима и осталим антифашистима - рекла је Ђурђевићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Пројекција документарног филма „Гаравице“ 3. децембра у Палама Пројекција документарног филма „Гаравице“ 3. децембра у Палама
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    9h 28m
    7
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    23h 10m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    22h 38m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    7h 30m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    21h 29m
    0