Sutra dokumentarni filmovi posvećeni žrtvama terora za vrijeme NDH

15.05.2020. 18:10
0
IZVOR: SRNA

Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/ sutra će, kao odgovor na služenje mise za Blajburg u Sarajevu, emitovati niz dugometražnih i kratkometražnih dokumentarnih filmova posvećenih žrtvama stradalim od ustaškog terora za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske /NDH/, rekla je urednik Informativnog programa ove televizije Marijana Đurđević.

Đurđevićeva je najavila da će RTRS sa emitovanjem ovog programa početi od 12.15 časova.

- U filmovima koji su snimani u produkciji RTRS, između ostalog, prikazani su užasi i stradanja Srba, Jevreja, Roma i ostalih antifašista u ustaškim logorima smrti Jasenovac i Jastrebarsko - rekla je Đurđevićeva.

Ona je najavila da će biti prikazani dokumentarni filmovi "Zločin nad zločinima", "Oproštaj kao kazna", zatim emisija "Naslovi - Livno", kao i serijal svjedočenja o stravičnim zločinima u ustaškim logorima za djecu, te i o posjeti Ante Pavelića Jasenovcu.

- U vrijeme dok u Sarajevu bude služena misa pripadnicima NDH stradalim u Blajburgu, RTRS će emitovati filmove o stravičnim zločinima koje su pripadnici fašističke Nezavisne Države Hrvatske činili nad Srbima, Jevrejima, Romima i ostalim antifašistima - rekla je Đurđevićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Objavljen dokumentarac “Od Jasenovca do Oluje” Objavljen dokumentarac “Od Jasenovca do Oluje”
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    5h 35m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    10h 50m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    22h 9m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    8h 36m
    0
  • Umrla glumica Radmila Živković
    7h 2m
    0