Сутра другостепена пресуда због смрти Џенана Мемића

20.07.2023. 10:09
0
ИЗВОР: srna.rs

Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ изрећи ће сутра другостепену пресуду Зијаду Мутапу и другима који су оптужени да су учествовали у прикривању доказа о начину на који је Џенан Мемић 8. фебруара 2016. године задобио тешке повреде од којих је касније преминуо.

Осим Мутапу, другостепена пресуда сутра ће бити изречена и Алиси Рамић, Јосипу Барићу, Хасану Дуповцу и Муамеру Ожеговићу.

Првостепеном пресудом, која је пред Судом БиХ изречена 24. новембра прошле године, сви оптужени су ослобођени кривице, након чега је Тужиалштво БиХ уложило жалбу.

Изрицање пресуде заказано је за 11.00 часова, саопштено је из Суда БиХ.

Зијад Мутап оптужен је за формирање организоване криминалне групе, којој су приступили остали оптужени ради прикривања доказа о начину на који је Џенан Мемић задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот, усљед којих је и преминуо, те да су прикривањем доказа и починилаца, фингирањем доказа, прикривањем чињеница које су им познате, предузимали радње с циљем прикривања стварног начина на који је Џенан Мемић задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот.

Џенан Мемић је 8. фебруара 2016. године у илиџанској Великој алеји задобио повреде опасне по живот од којих је преминуо седам дана касније у болници. Породица већ седам година тврди да је Џенан убијен и наводи бројне нелогичности у ранијим судским поступцима и увиђајним радњама.

Коментари 0
Повезане вијести
Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници
Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка
За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници
Најчитаније
 • Слана бајадера
  16h 13m
  0
 • Злочин у Варварину
  15h 48m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  8h 50m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  7h 43m
  6
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  9h 4m
  0