Сутра главни претрес против Амира Кујовића

08.10.2024. 15:19
1
ИЗВОР: srna.rs

Пред вијећем Окружног суда у Источном Сарајеву сутра би требало да буде одржан главни претрес на поновном суђењу Амиру Кујовићу из Сарајева, оптуженом за изазивање саобраћајне несреће на Палама 11. августа 2020. године у којој су погинули супружници Данијела /42/ и Дарио Хршум /50/.

Врховни суд Републике Српске је 6. августа укинуо пресуду којом је Кујовић осуђен на осам година затвора, те је случај враћен на ново суђење Окружном суду у Источном Сарајеву.

Према тој пресуди, Кујовићу је било забрањено управљање возилом у трајању од двије године, у шта се не рачуна вријеме које, буде ли и правоснажно осуђен на затвор, проведе иза решетака.

Милош Драговић, отац покојне Данијеле, тада је рекао да ће се породица жалити на ову пресуду.

Чланови ове породице раније су изјавили Срни да су огорчени Кујовићевим непримјереним понашањем и провокацијама на друштвеним мрежама, којим се отворено пркоси Суду и јавности и породици Хршум.

Они су тада навели да су два пута током ранијег суђења доживјели непријатност да их Тужилаштво уопште није позвало на рочиште, иако је то његова обавеза, а тада нису могли да ни да прихвате чињеницу да је из првобитне оптужнице против Кујовића избачен дио у коме је, тврде категорично, недвосмислено утврђено да је био под дејством наркотика у моменту када је изазвао саобраћајну несрећу.

Данијела и Дарио погинули су 11. августа 2020. године на магистралном путу Пале - Љубогошта, када је на њихов аутомобил "ауди" великом брзином налетио "мерцедес", којим је управљао Кујовић, за којег је утврђено да није имао возачку дозволу, те да је био под дејством алкохола.

Сутрашњи главни претрес заказан је за 11.00 часова.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Lukavica vas gleda ! 08.10.2024. 18:16
    Ogromno je interesovanje i sudije znajte da ćemo gledati da li je pravda dostižna za obične i skromne ljude ili je dostižna samo za bogate narko dilere !
Повезане вијести
У суботу међународни турнир у ритмичкој гимнастици у Источном Новом Сарајеву У суботу међународни турнир у ритмичкој гимнастици у Источном Новом Сарајеву
Меморијални турнир „Милош Остојић“ у суботу у Источном Сарајеву Меморијални турнир „Милош Остојић“ у суботу у Источном Сарајеву
Писма читалаца: Лабуд гладан, кућица му мала, гађају га камењем Писма читалаца: Лабуд гладан, кућица му мала, гађају га камењем
Најчитаније
  • Потенцијално клизиште у Сарајеву: Општина послала упозорење (ФОТО)
    20h 45m
    0
  • Ова два кандидата из притвора сједају у начелничку фотељу
    21h 25m
    9
  • Кошарац повукао одлуку о додјели 5.000 КМ Рудуљићу
    4h 9m
    3
  • Писма читалаца: Лабуд гладан, кућица му мала, гађају га камењем
    5h 27m
    5
  • Чији је наш Андрић
    8h 21m
    0