Sutra glavni pretres protiv Amira Kujovića

08.10.2024. 15:19
1
IZVOR: srna.rs

Pred vijećem Okružnog suda u Istočnom Sarajevu sutra bi trebalo da bude održan glavni pretres na ponovnom suđenju Amiru Kujoviću iz Sarajeva, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće na Palama 11. avgusta 2020. godine u kojoj su poginuli supružnici Danijela /42/ i Dario Hršum /50/.

Vrhovni sud Republike Srpske je 6. avgusta ukinuo presudu kojom je Kujović osuđen na osam godina zatvora, te je slučaj vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

Prema toj presudi, Kujoviću je bilo zabranjeno upravljanje vozilom u trajanju od dvije godine, u šta se ne računa vrijeme koje, bude li i pravosnažno osuđen na zatvor, provede iza rešetaka.

Miloš Dragović, otac pokojne Danijele, tada je rekao da će se porodica žaliti na ovu presudu.

Članovi ove porodice ranije su izjavili Srni da su ogorčeni Kujovićevim neprimjerenim ponašanjem i provokacijama na društvenim mrežama, kojim se otvoreno prkosi Sudu i javnosti i porodici Hršum.

Oni su tada naveli da su dva puta tokom ranijeg suđenja doživjeli neprijatnost da ih Tužilaštvo uopšte nije pozvalo na ročište, iako je to njegova obaveza, a tada nisu mogli da ni da prihvate činjenicu da je iz prvobitne optužnice protiv Kujovića izbačen dio u kome je, tvrde kategorično, nedvosmisleno utvrđeno da je bio pod dejstvom narkotika u momentu kada je izazvao saobraćajnu nesreću.

Danijela i Dario poginuli su 11. avgusta 2020. godine na magistralnom putu Pale - Ljubogošta, kada je na njihov automobil "audi" velikom brzinom naletio "mercedes", kojim je upravljao Kujović, za kojeg je utvrđeno da nije imao vozačku dozvolu, te da je bio pod dejstvom alkohola.

Sutrašnji glavni pretres zakazan je za 11.00 časova.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Lukavica vas gleda ! 08.10.2024. 18:16
    Ogromno je interesovanje i sudije znajte da ćemo gledati da li je pravda dostižna za obične i skromne ljude ili je dostižna samo za bogate narko dilere !
Povezane vijesti
U subotu međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Istočnom Novom Sarajevu U subotu međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u Istočnom Novom Sarajevu
Memorijalni turnir „Miloš Ostojić“ u subotu u Istočnom Sarajevu Memorijalni turnir „Miloš Ostojić“ u subotu u Istočnom Sarajevu
Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem
Najčitanije
  • Potencijalno klizište u Sarajevu: Opština poslala upozorenje (FOTO)
    20h 43m
    0
  • Ova dva kandidata iz pritvora sjedaju u načelničku fotelju
    21h 23m
    9
  • Košarac povukao odluku o dodjeli 5.000 KM Ruduljiću
    4h 7m
    3
  • Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem
    5h 25m
    5
  • Čiji je naš Andrić
    8h 19m
    0