Сутра јаче падавине на југу и западу

25.12.2021. 14:17
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати претежно суво вријеме уз слабу и повремену кишу, осим на југу и западу гдје се очекују јаче падавине.

Ујутро ће бити облачно, мјестимично са кишом, а послијеподне се очекује пад температуре, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече и током ноћи падавине поново јачају у већини предјела.

Најнижа дневна температура ваздуха биће од шест до 11, а на планинама три степена, а највиша дневна од девет до 15, а у вишим предјелима пет степени Целзијусових.

Вјетар слаб до умјерен, на планинама појачан југозападни и западни, увече у скретању на сјеверни.

У Републици Српској и ФБиХ данас преовлађује топло и вјетровито вријеме, а киша пада на југу и западу.

Температуре ваздуха измјерене у 13.00 часова: Бјелашница минус један, Гацко и Рудо пет, Вишеград и Хан Пијесак шест, Мраковица осам, Соколац девет, Билећа, Мостар и Добој 11, Требиње, Сарајево, Бугојно, Мркоњић Град и Нови Град 12, Приједор, Бихаћ, Фоча, Сребреница, Зеница и Србац 13, Бијељина, Неум и Рибник 14 и Бањалука 15 и Сански Мост 16 степени Целзијусових.

У понедјељак, 27. децембра очекује се облачно вријеме са кишом и свјежије у односу на претходни период.

На сјеверу се очекују слабе и повремене падавине, а у Крајини на планинама ујутру може кратко провијавати слаб снијег, док се на југу, у централним предјелима и југоистоку ујутроочекује јача киша.

Током дана падавине постепено слабе и престају до вечери.

Минимална температура ваздуха од два до шест, на југу девет, а максимална дневна од четири до девет, на југу до 12 степени Целзијусових.

У уторак, 28. децембра, очекује се киша, која ће ујутро падати на западу и југу, а током дана ће се падавине постепено ширити ка сјеверу.

У Херцеговини су понегдје могуће обилније падавине.

Најнижа дневна температура ваздуха од два до шест, на југу девет, а највиша дневна од четири до девет, на југу 12 степени Целзијусових.

У сриједу, 29. девембра ујутру понегдје може бити слабе кише, док ће током дана углавном бити суво вријеме уз постепено смањење облачности, а на југу са сунчаним периодима.

Најнижа дневна температура ваздуха од два до шест, на југу осам, а највиша дневна од четири до девет, на југу 13 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Посљедња два дана априла температура до 30 степени Целзијусових Посљедња два дана априла температура до 30 степени Целзијусових
Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто Цијене веће за 0,3 одсто, годишња инфлација два одсто
Сутра претежно облачно са слабим пљусковима Сутра претежно облачно са слабим пљусковима
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 5m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    10h 20m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 11m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    14h 38m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    16h 30m
    0