Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије

21.04.2024. 10:03
1
ИЗВОР: srna.rs

Организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево обиљежава сутра Дан несталих Срба Сарајева и Сарајевско-романијске регије у оквиру којег је предвиђен одлазак до Великог парка у Сарајеву гдје су 1992. године убијена осморица заробљених припадника ЈНА.

Полазак до Великог парка у Сарајеву предвиђен је у 10.00 часова испред Цркве светог Ђорђа у Миљевићима у Источном Новом Сарајеву, гдје ће по повратку из Сарајева у 11.30 часова бити служен помен несталим Србима.

Испред Спомен-костурнице у Миљевићима вијенци ће бити положени у 12.00 часова, најављено је из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево.

Дан несталих лица српске националности на подручју Сарајева и Сарајевско-романијске регије обиљежава се 22. априла на дан када су 1992. године убијена осморица припадника ЈНА, што је било прво масовно убиство Срба у Сарајеву у протеклом рату.

У Великом парку су убијени Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђоковић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић.

За њихово убиство оптужени су командант Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драган Викић, те Јусуф Пушина, Нермин Узуновић и Младен Човчић, али их је Суд БиХ ослободио оптужби.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Ilidza 21.04.2024. 12:17
    Nije Stevan Đoković,nego Stevan Đokanović .
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    14h 29m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 25m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    13h 29m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    10h 22m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    12h 19m
    0