Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije

21.04.2024. 10:03
1
IZVOR: srna.rs

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo obilježava sutra Dan nestalih Srba Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije u okviru kojeg je predviđen odlazak do Velikog parka u Sarajevu gdje su 1992. godine ubijena osmorica zarobljenih pripadnika JNA.

Polazak do Velikog parka u Sarajevu predviđen je u 10.00 časova ispred Crkve svetog Đorđa u Miljevićima u Istočnom Novom Sarajevu, gdje će po povratku iz Sarajeva u 11.30 časova biti služen pomen nestalim Srbima.

Ispred Spomen-kosturnice u Miljevićima vijenci će biti položeni u 12.00 časova, najavljeno je iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo.

Dan nestalih lica srpske nacionalnosti na području Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije obilježava se 22. aprila na dan kada su 1992. godine ubijena osmorica pripadnika JNA, što je bilo prvo masovno ubistvo Srba u Sarajevu u proteklom ratu.

U Velikom parku su ubijeni Milivoje Lalović, Đorđe Bjelica, Zoran Marković, Dragomir Đerić, Stevan Đoković, Vlajko Golubović, Nedeljko Vujičić i Miladin Vukmanović.

Za njihovo ubistvo optuženi su komandant Specijalne jedinice MUP-a takozvane RBiH Dragan Vikić, te Jusuf Pušina, Nermin Uzunović i Mladen Čovčić, ali ih je Sud BiH oslobodio optužbi.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Ilidza 21.04.2024. 12:17
  Nije Stevan Đoković,nego Stevan Đokanović .
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
 • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
  13h 44m
  0
 • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
  13h 51m
  3
 • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
  10h 33m
  0
 • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
  5h 11m
  0
 • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
  5h 43m
  0