Сутра обиљежавање Свјетског дана прве помоћи

09.09.2022. 14:28
0
ИЗВОР: katera.news

Свјесни смо да је у многим ситуацијама правовремено пружање прве помоћи од велике важности у спашавању људских живота. Свако од нас се врло често нађе у ситуацији да пружи прву помоћ другоме, а правилно пружена прва помоћ изузетно је значајна како за појединца, тако и за ширу заједницу.

Црвени крст Републике Српске , сутра ће обиљежити Свјетски дан прве помоћи, који се у свијету обиљежава сваке године у другој суботи, у мјесецу септембру.

Ове године, Свјетски дан прве помоћи обиљежава се истицањем важности доживотног учења прве помоћи.

Пружање прве помоћи  је хумани чин који покреће људе у изградњи боље, сигурније и хуманије заједнице. Свјетски дан прве помоћи обиљежиће и општинске и градске организације Црвеног крста широм Републике Српске, а посебну пажњу посветиће активностима које ће допринијети ширењу информација о значају познавања метода и вјештина у пружању прве помоћи.

Поред редовних активности, општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске ће поводом обиљежавања Свјетског дана прве помоћи одржати показне вјежбе, контроле кутија прве помоћи, акције мјерења крвног притиска и нивоа шећера у крви, те извршити подјелу промотивно-едукативног материјала становништву.

Такође, кроз ове активности у образовним установама се одржавају и предавања о важности познавања и пружања прве помоћи, те се врши план и обука из прве помоћи у школама и мјесним заједницама.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра нерадни дан Сутра нерадни дан
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Најчитаније
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    23h 46m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    17h 59m
    2
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    23h 50m
    0
  • Данас Марковдан
    6h 17m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    21h 59m
    0