Sutra obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći

09.09.2022. 14:28
0
IZVOR: katera.news

Svjesni smo da je u mnogim situacijama pravovremeno pružanje prve pomoći od velike važnosti u spašavanju ljudskih života. Svako od nas se vrlo često nađe u situaciji da pruži prvu pomoć drugome, a pravilno pružena prva pomoć izuzetno je značajna kako za pojedinca, tako i za širu zajednicu.

Crveni krst Republike Srpske , sutra će obilježiti Svjetski dan prve pomoći, koji se u svijetu obilježava svake godine u drugoj suboti, u mjesecu septembru.

Ove godine, Svjetski dan prve pomoći obilježava se isticanjem važnosti doživotnog učenja prve pomoći.

Pružanje prve pomoći  je humani čin koji pokreće ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice. Svjetski dan prve pomoći obilježiće i opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta širom Republike Srpske, a posebnu pažnju posvetiće aktivnostima koje će doprinijeti širenju informacija o značaju poznavanja metoda i vještina u pružanju prve pomoći.

Pored redovnih aktivnosti, opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske će povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći održati pokazne vježbe, kontrole kutija prve pomoći, akcije mjerenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, te izvršiti podjelu promotivno-edukativnog materijala stanovništvu.

Takođe, kroz ove aktivnosti u obrazovnim ustanovama se održavaju i predavanja o važnosti poznavanja i pružanja prve pomoći, te se vrši plan i obuka iz prve pomoći u školama i mjesnim zajednicama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    7h 52m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    18h 10m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    18h 16m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    18h 14m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    17h 5m
    0