Сутра облачно и топлије

29.11.2023. 14:31
0
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати претежно облачно, суво и топлије вријеме уз нагли пораст температуре ваздуха и јак до олујни ветар.

Послије подне очекује се наилазак облачности са запада која доноси кишу и захватиће западне и југозападне предјеле, а слаба киша је могућа и понегдје на сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха износиће од минус три до један, до седам на југу, у вишим предјелима од минус седам степени, а максимална од осам на истоку и дуж ријеке Саве до 16 степени на западу, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових.

Прије подне дуваће слаб до умјерен, промјенљив вјетар, послије подне у појачању и скретање на умјерен и јак, повремено са олујним ударима, јужни.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, данас је у БиХ преовладавало умјерено до претежно облачно вријеме, а локално слаб снијег је прије подне забиљежен у источним подручјима.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус седам, Калиновик и Соколац минус један, Кнежево, Мраковица, Хан Пијесак и Чемерно нула, Сарајево два, Гацко, Мркоњић Град и Сребреница три, Зеница, Дринић, Рибник и Шипово четири, Зворник, Тузла, Вишеград, Рудо и Фоча пет, Бијељина, Добој и Нови Град шест, Приједор, Србац, Бихаћ и Дрвар седам, Бањалука осам, Широки Бријег девет, Мостар и Билећа 10, Неум 12, Требиње 13 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови
Сутра сунчано и топло Сутра сунчано и топло
Сутра претежно сунчано Сутра претежно сунчано
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 32m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 31m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 7m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 28m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 11m
    9