Сутра облачно са кишом, увече први снијег на планинама

16.09.2022. 15:19
0
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској и ФБиХ сутра се очекују киша, пљускови и грмљавина, а увече је уз пад температуре ваздуха на планинама могућ први снијег.

Јутро ће на сјеверозападу бити хладније уз јачу кишу, у осталим предјелима облачно са повременим падавинама, док ће на истоку и југу бити претежно суво уз краће сунчане периоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Киша ће до поднева захватити већину предјела, па ће послије подне бити хладније и кишовито. На западу и југу могуће су обилније падавине, док је у вечерњим часовима уз нагли пад температуре ваздуха на планинама је могућа појава првог снијега.

Биће и вјетровито уз пролазно појачан сјеверни вјетар. Током ноћи падавине ће ослабити и до наредног јутра престати.

Вјетар ће у првом дијелу дана бити слаб до умјерен, а поподне јак сјеверних смјерова. У вишим предјелима повремено уз олујне ударе.

Јутарња температура ваздуха од 10 до 16, на југу до 21 степен, а дневна од 14 до 25 степени Целзијусових. Током дана доћи ће до јачег захлађење од сјевера ка југу.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у већини крајева данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а само понегдје у Херцеговини и у западним подручјима регистрована је киша.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 10, Гацко 16, Калиновик 17, Требиње 18, Невесиње и Билећа 19, Хан Пијесак, Градачац и Ливно 20, Србац, Соколац и Широки Бријег 21, Бијељина, Зворник и Бихаћ 22, Добој, Сребреница, Бугојно и Тузла 23, Фоча, Рудо, Приједор, Груде и Сарајево 24, Вишеград, Бањалука и Мостар 25, Неум и Сански Мост 26, Мркоњић Град, Шипово и Дрвар 27, Јајце и Зеница 28 степени Целзијусових.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра умјерено до претежно облачно Сутра умјерено до претежно облачно
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 2m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    1h 24m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    19h 29m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 17m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    15h 38m
    0