Sutra oblačno sa kišom, uveče prvi snijeg na planinama

16.09.2022. 15:19
0
IZVOR: srna.rs

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina, a uveče je uz pad temperature vazduha na planinama moguć prvi snijeg.

Jutro će na sjeverozapadu biti hladnije uz jaču kišu, u ostalim predjelima oblačno sa povremenim padavinama, dok će na istoku i jugu biti pretežno suvo uz kraće sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša će do podneva zahvatiti većinu predjela, pa će poslije podne biti hladnije i kišovito. Na zapadu i jugu moguće su obilnije padavine, dok je u večernjim časovima uz nagli pad temperature vazduha na planinama je moguća pojava prvog snijega.

Biće i vjetrovito uz prolazno pojačan sjeverni vjetar. Tokom noći padavine će oslabiti i do narednog jutra prestati.

Vjetar će u prvom dijelu dana biti slab do umjeren, a popodne jak sjevernih smjerova. U višim predjelima povremeno uz olujne udare.

Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 16, na jugu do 21 stepen, a dnevna od 14 do 25 stepeni Celzijusovih. Tokom dana doći će do jačeg zahlađenje od sjevera ka jugu.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većini krajeva danas preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u Hercegovini i u zapadnim područjima registrovana je kiša.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 10, Gacko 16, Kalinovik 17, Trebinje 18, Nevesinje i Bileća 19, Han Pijesak, Gradačac i Livno 20, Srbac, Sokolac i Široki Brijeg 21, Bijeljina, Zvornik i Bihać 22, Doboj, Srebrenica, Bugojno i Tuzla 23, Foča, Rudo, Prijedor, Grude i Sarajevo 24, Višegrad, Banjaluka i Mostar 25, Neum i Sanski Most 26, Mrkonjić Grad, Šipovo i Drvar 27, Jajce i Zenica 28 stepeni Celzijusovih.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
„Pronađi me“ uskoro i u Srpskoj „Pronađi me“ uskoro i u Srpskoj
Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima
Sutra umjereno do pretežno oblačno Sutra umjereno do pretežno oblačno
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    8h 25m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    22h 39m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    20h 46m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    19h 34m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    2h 16m
    0