Сутра освећење спомен-капеле Светог Великомученика Димитрија на Вељинама

07.11.2023. 11:12
0
ИЗВОР: katera.news

Освећење спомен-капеле/цркве у коју су уписана имена страдалих војника Сарајевско-романијске регије у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, обавиће се сутра.

Чин освећења предводиће митрополит дабробосански Хризостом, а поред Митрополије дабробосанске и Српске православне парохије добрињске у Добрињи организацију догађаја помогли су Борачка организација „Илиџански борац“ и Oпштина Источна Илиџа.

Дочек Његовог високопреосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома планирај је у 8.45 часова, а након тога Света архијерејска литургија и освећење спомен-цркве у 9.00 часова.

Касније је предвиђено послужење за вјерни народ у сали парохијског дома.

Слика

У спомен-цркву су уписана имена 2793 борца који су дали своје животе за опстанак Срба на овим просторима и чија је жртва темељ Републике Српске, те је освећење спомен-цркве један посебан чин за све Србе Сарајевско-романијске регије – поручили су представници Борачке организације „Илиџански борац“.

Коментари 0
Повезане вијести
Лице из Источне Илиџе ухапшено због посједовања опојне дроге Лице из Источне Илиџе ухапшено због посједовања опојне дроге
Немања Мочевић нови потпредсједник Скупштинe општине Источна Илиџа Немања Мочевић нови потпредсједник Скупштинe општине Источна Илиџа
Смјена радикала у Скупштини општине Источна Илиџа Смјена радикала у Скупштини општине Источна Илиџа
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 12m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 11m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 47m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 8m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 51m
    9