Sutra osvećenje spomen-kapele Svetog Velikomučenika Dimitrija na Veljinama

07.11.2023. 11:12
0
IZVOR: katera.news

Osvećenje spomen-kapele/crkve u koju su upisana imena stradalih vojnika Sarajevsko-romanijske regije u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, obaviće se sutra.

Čin osvećenja predvodiće mitropolit dabrobosanski Hrizostom, a pored Mitropolije dabrobosanske i Srpske pravoslavne parohije dobrinjske u Dobrinji organizaciju događaja pomogli su Boračka organizacija „Ilidžanski borac“ i Opština Istočna Ilidža.

Doček Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma planiraj je u 8.45 časova, a nakon toga Sveta arhijerejska liturgija i osvećenje spomen-crkve u 9.00 časova.

Kasnije je predviđeno posluženje za vjerni narod u sali parohijskog doma.

Slika

U spomen-crkvu su upisana imena 2793 borca koji su dali svoje živote za opstanak Srba na ovim prostorima i čija je žrtva temelj Republike Srpske, te je osvećenje spomen-crkve jedan poseban čin za sve Srbe Sarajevsko-romanijske regije – poručili su predstavnici Boračke organizacije „Ilidžanski borac“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lice iz Istočne Ilidže uhapšeno zbog posjedovanja opojne droge Lice iz Istočne Ilidže uhapšeno zbog posjedovanja opojne droge
Nemanja Močević novi potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Nemanja Močević novi potpredsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža
Smjena radikala u Skupštini opštine Istočna Ilidža Smjena radikala u Skupštini opštine Istočna Ilidža
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 8m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 7m
    0
  • Zemljotres u BiH
    7h 43m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 4m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    9h 47m
    9