Sutra osvećenje spomen-kapele Svetog Velikomučenika Dimitrija na Veljinama

07.11.2023. 11:12
0
IZVOR: katera.news

Osvećenje spomen-kapele/crkve u koju su upisana imena stradalih vojnika Sarajevsko-romanijske regije u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, obaviće se sutra.

Čin osvećenja predvodiće mitropolit dabrobosanski Hrizostom, a pored Mitropolije dabrobosanske i Srpske pravoslavne parohije dobrinjske u Dobrinji organizaciju događaja pomogli su Boračka organizacija „Ilidžanski borac“ i Opština Istočna Ilidža.

Doček Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma planiraj je u 8.45 časova, a nakon toga Sveta arhijerejska liturgija i osvećenje spomen-crkve u 9.00 časova.

Kasnije je predviđeno posluženje za vjerni narod u sali parohijskog doma.

Slika

U spomen-crkvu su upisana imena 2793 borca koji su dali svoje živote za opstanak Srba na ovim prostorima i čija je žrtva temelj Republike Srpske, te je osvećenje spomen-crkve jedan poseban čin za sve Srbe Sarajevsko-romanijske regije – poručili su predstavnici Boračke organizacije „Ilidžanski borac“.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    17h 14m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    17h 58m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    22h 3m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    22h 7m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    7h 34m
    0