Сутра отварање легата Бранка Брђанина Бајовића

06.10.2022. 10:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Отварање легата професора Бранка Брђанина Бајовића биће уприличено сутра у Народној библиотеци "Бранко Чучак" на Хан Пијеску, рекла је Срни директор ове установе Озренка Ђурић Радуловић.

Отварање веома богатог легата почиње у 18.00 часова у читаоници библиотеке, рекла је Радуловићева и додала да је ту пуно литературе из области драматургије, домена позоришта, филозофије, књижевности.

Радуловићева се нада да ће та стручна литература помоћи свима који се баве драматругијом, театрологијом и истраживањем позоришних дјела.

Она је појаснила да се легат отвара у сусрет Дану библиотека Републике Српске 9.октобра и изразила наду да ће Брађанин присуствовати свеченом чину.

У оквиру овог легата библиотека је до сада преузела више од 640 књига, а Радуловићева наводи да ће их добити још приликом отварања, па да ће легат бројати око 1.000 библиотечких јединица.

- Посебно нам је драго што је професор Брђанин одабрао да баш наша библиотека добије богат и вриједан поклон. То долази од човјека који нас је подржавао у више активности и изразио је жељу да његов легат буде у библиотеци гдје је и легат његовог пријатеља Бранка Чучка - каже Радуловићева.

Бранко Брђанин Бајовић је српски књижевник, позоришни критичар, драматург, аутор научних студуја, књига, стручних и научних радова из области драме, позоришта, књижевности, редовни професор Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и драматург Народног позоришта Републике Српске.

Радуловићева је подсјетила да је библиотека недавно добила 163 књиге од Народне библиотеке Србије и да је књижни фонд, уз легат Бајовића, значајно обогаћен. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО) Седми планинарски слет у Хан Пијеску окупио око 200 планинара (ВИДЕО)
Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску Одржано књижевно вече Бошка Милосављевића у Хан Пијеску
“Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу “Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    23h 40m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    21h 47m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    16h 0m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    21h 51m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    20h 0m
    0