Сутра отварање зграде Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево

25.09.2019. 11:58
0
ИЗВОР: Срна

Замјеник шефа Делегације ЕУ у БиХ Халдун Сино отвориће сутра у Источом Сарајеву зграду Окружног јавног тужилаштва у чију је обнову, захваљујући средствима ЕУ, уложено 580.000 евра.

Зграда Окружног јавног тужилаштва у Источом Сарајеву у потпуности је обновљена, а изграђен је и додатни спрат чиме су обезбијеђени бољи услови за рад запослених, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Окружно јавно тужилаштво добило је потребне собе за састанке, простор за чување доказа, простор за идентификацију оптужених и боље безбједносно окружење.

Помоћ ЕУ има за циљ да обезбиједи да Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву има адекватне радне услове за истрагу, гоњење и заступање пред судом случајева трговачког криминала, корупције, организованог криминала и других случајева, додаје се у саопштењу.

Овај пројекат је дио ширег пакета помоћи коју ЕУ даје за санацију зграда судова и тужилаштава широм БиХ, у оквиру подршке јачању владавине права у БиХ.

Од 2015. до 2021. године ЕУ ће издвојити више од 20 милиона евра за обнову и изградњу зграда судова и тужилаштава, што би требало резултирати реконструкцијом објеката 24 правосудне институције широм БиХ.

Церемонија отварања зграде Окружног јавног тужилаштва планирана је у 11.20 часова. Уводна обраћања прије почетка церемоније најављена су за 10.45 часова, а изјаве за новинаре за 11.30 часова.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Фестивал "Акордеон арт плус" од 28. до 31. маја у Источном Сарајеву Фестивал "Акордеон арт плус" од 28. до 31. маја у Источном Сарајеву
У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Награђени побједници конкурса поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    9h 47m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    10h 4m
    2
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    10h 40m
    4
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    4h 44m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    9h 9m
    0