Sutra otvaranje zgrade Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo

25.09.2019. 11:58
0
IZVOR: Srna

Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Haldun Sino otvoriće sutra u Istočom Sarajevu zgradu Okružnog javnog tužilaštva u čiju je obnovu, zahvaljujući sredstvima EU, uloženo 580.000 evra.

Zgrada Okružnog javnog tužilaštva u Istočom Sarajevu u potpunosti je obnovljena, a izgrađen je i dodatni sprat čime su obezbijeđeni bolji uslovi za rad zaposlenih, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Okružno javno tužilaštvo dobilo je potrebne sobe za sastanke, prostor za čuvanje dokaza, prostor za identifikaciju optuženih i bolje bezbjednosno okruženje.

Pomoć EU ima za cilj da obezbijedi da Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ima adekvatne radne uslove za istragu, gonjenje i zastupanje pred sudom slučajeva trgovačkog kriminala, korupcije, organizovanog kriminala i drugih slučajeva, dodaje se u saopštenju.

Ovaj projekat je dio šireg paketa pomoći koju EU daje za sanaciju zgrada sudova i tužilaštava širom BiH, u okviru podrške jačanju vladavine prava u BiH.

Od 2015. do 2021. godine EU će izdvojiti više od 20 miliona evra za obnovu i izgradnju zgrada sudova i tužilaštava, što bi trebalo rezultirati rekonstrukcijom objekata 24 pravosudne institucije širom BiH.

Ceremonija otvaranja zgrade Okružnog javnog tužilaštva planirana je u 11.20 časova. Uvodna obraćanja prije početka ceremonije najavljena su za 10.45 časova, a izjave za novinare za 11.30 časova.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja ...
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 43m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 38m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 43m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 32m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 41m
    3