Сутра почиње "Акордеон арт плус" у Источном Сарајеву

27.05.2024. 12:01
0
ИЗВОР: katera.news

У Источном Сарајеву сутра почиње 14. Интернационални фестивал хармонике "Акордеон арт плус" који организују Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву и Асоцијација за његовање академске музике „Нови звук“.

Овогодишње фестивалско такмичење ће се одржати у пет такмичарских дисциплина, а у умјетничком сегменту програма биће одржана четири концерта.

Сутра је планирана церемонија отварања, након чега ће услиједити наступ Камерног хора смјера за Црквену музику и појање под руководством диригента Рада Радовића и Оркестра хармоника Музичке академије под руководством диригента Дражана Косорића.

Концерт ће бити одржан у ЈУ Народно позориште Источно Сарајево од 20.00 часова.

Сутрадан, 29. маја, наступиће Оливер Керн из Њемалке (клавир) у ЈУ Народно позориште Источно Сарајево од 20.00 часова.

У четвртак, 30. маја, наступиће Ђорђо Делароле из Италије (хармоника) у ЈУ Народно позориште Источно Сарајево у 20.00 часова.

Посљедњег дана фестивала биће одржан концерт лауреата такмичења у сали Музичке академије Источно Сарајево у 16 и 18 часова.

У едукативном сегменту фестивала биће реализована два мајсторска курса и једно стручно предавање. Мајсторски курс из хармонике одржаће професор Гжегож Стопа (Аустрија), мајсторски курс из клавира професор Оливер Керн (Њемачка), а стручно предавање на тему Сонате Доменика Скарлатија: многострани свијет спреман да буде поново откривен, професор Ђорђо Делароле (Италија).

Чланови стручног жирија, који ће ове фестивалске године оцјењивати такмичаре долазе из десет земаља (Њемачка, Аустрија, Италија, Пољска, Чешка Република, Словачка, Црна Гора, Хрватска, Србија и Црна Гора).

Фестивал "Акордеон арт плус" је један од водећих фестивала класичне музике у региону и окупља најеминентније умјетнике, акордеонисте, пијанисте, извођаче и госте из цијелог свијета.

Коментари 0
Повезане вијести
Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе! Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 5m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 4m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 40m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 1m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 44m
    9