Sutra počinje "Akordeon art plus" u Istočnom Sarajevu

27.05.2024. 12:01
0
IZVOR: katera.news

U Istočnom Sarajevu sutra počinje 14. Internacionalni festival harmonike "Akordeon art plus" koji organizuju Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike „Novi zvuk“.

Ovogodišnje festivalsko takmičenje će se održati u pet takmičarskih disciplina, a u umjetničkom segmentu programa biće održana četiri koncerta.

Sutra je planirana ceremonija otvaranja, nakon čega će uslijediti nastup Kamernog hora smjera za Crkvenu muziku i pojanje pod rukovodstvom dirigenta Rada Radovića i Orkestra harmonika Muzičke akademije pod rukovodstvom dirigenta Dražana Kosorića.

Koncert će biti održan u JU Narodno pozorište Istočno Sarajevo od 20.00 časova.

Sutradan, 29. maja, nastupiće Oliver Kern iz Njemalke (klavir) u JU Narodno pozorište Istočno Sarajevo od 20.00 časova.

U četvrtak, 30. maja, nastupiće Đorđo Delarole iz Italije (harmonika) u JU Narodno pozorište Istočno Sarajevo u 20.00 časova.

Posljednjeg dana festivala biće održan koncert laureata takmičenja u sali Muzičke akademije Istočno Sarajevo u 16 i 18 časova.

U edukativnom segmentu festivala biće realizovana dva majstorska kursa i jedno stručno predavanje. Majstorski kurs iz harmonike održaće profesor Gžegož Stopa (Austrija), majstorski kurs iz klavira profesor Oliver Kern (Njemačka), a stručno predavanje na temu Sonate Domenika Skarlatija: mnogostrani svijet spreman da bude ponovo otkriven, profesor Đorđo Delarole (Italija).

Članovi stručnog žirija, koji će ove festivalske godine ocjenjivati takmičare dolaze iz deset zemalja (Njemačka, Austrija, Italija, Poljska, Češka Republika, Slovačka, Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Crna Gora).

Festival "Akordeon art plus" je jedan od vodećih festivala klasične muzike u regionu i okuplja najeminentnije umjetnike, akordeoniste, pijaniste, izvođače i goste iz cijelog svijeta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uroš Gutić i Emina Alagić pobjednici ulične trke na pet kilometara Uroš Gutić i Emina Alagić pobjednici ulične trke na pet kilometara
Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 18m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 41m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 14m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 11m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 2m
    0