Сутра представљање мурала „Музика спаја“ у Источном Сарајеву

31.05.2023. 12:13
0
ИЗВОР: katera.news

У четвртак, 1. јуна, који се обиљежава и као Међународни дан дјеце, УСАИД-ов пројекат ПРО-Будућност и Удружење „Погон“ организују догађај на којем ће представити мурале осликане на двије основне музичке школе у Сарајеву и Источном Сарајеву, са поруком „Музика спаја“. Ауторица илустрације је Александра Нина Кнежевић, а мурале је осликао сарајевски умјетник Бењамин Ченгић са Обојеном клапом.

Догађај ће бити организован на двије локације. Испред Школе за основно музичко образовање у Источном Новом Сарајеву у 17.30 часова биће уприличен заједнички наступ ученика двије музичке школе, те ће потом панорамским аутобусом доћи до школе у Новом Сарајеву, гдје их, такође, очекује наступ у 19.00 часова.

Слика

Циљ кампање „Музика спаја“ је јачање друштвене кохезије и изградња отпорности грађана на националистичку реторику и политичке подјеле, док идентични мурали, осликани на двије школе, симболизују заједничке вриједности, изградњу повјерења и повезивање различитих група и народа кроз културу и умјетност.

Кампања пружа алтернативне садржаје доминантним наративима који негативно утјечу на повјерење између различитих народа.

Коментари 0
Повезане вијести
Тешко повријеђен мотоциклиста у саобраћајној незгоди у Дечанској улици Тешко повријеђен мотоциклиста у саобраћајној незгоди у Дечанској улици
Удес у Дечанској улици (ФОТО) Удес у Дечанској улици (ФОТО)
Украдене таблице у Источном Новом Сарајеву Украдене таблице у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  7h 26m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  8h 1m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  19h 2m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  20h 9m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  1h 53m
  0