Sutra predstavljanje murala „Muzika spaja“ u Istočnom Sarajevu

31.05.2023. 12:13
0
IZVOR: katera.news

U četvrtak, 1. juna, koji se obilježava i kao Međunarodni dan djece, USAID-ov projekat PRO-Budućnost i Udruženje „Pogon“ organizuju događaj na kojem će predstaviti murale oslikane na dvije osnovne muzičke škole u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, sa porukom „Muzika spaja“. Autorica ilustracije je Aleksandra Nina Knežević, a murale je oslikao sarajevski umjetnik Benjamin Čengić sa Obojenom klapom.

Događaj će biti organizovan na dvije lokacije. Ispred Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Istočnom Novom Sarajevu u 17.30 časova biće upriličen zajednički nastup učenika dvije muzičke škole, te će potom panoramskim autobusom doći do škole u Novom Sarajevu, gdje ih, takođe, očekuje nastup u 19.00 časova.

Slika

Cilj kampanje „Muzika spaja“ je jačanje društvene kohezije i izgradnja otpornosti građana na nacionalističku retoriku i političke podjele, dok identični murali, oslikani na dvije škole, simbolizuju zajedničke vrijednosti, izgradnju povjerenja i povezivanje različitih grupa i naroda kroz kulturu i umjetnost.

Kampanja pruža alternativne sadržaje dominantnim narativima koji negativno utječu na povjerenje između različitih naroda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Leci sa porukom „Ne u NATO“ na više lokacija u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Leci sa porukom „Ne u NATO“ na više lokacija u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
Sajam knjige na Trgu Srbije od 12. do 16. avgusta Sajam knjige na Trgu Srbije od 12. do 16. avgusta
Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
Najčitanije
 • Bager udario biciklistu, čovjek stradao na mjestu
  19h 41m
  0
 • MUP Srpske uvodi novu praksu za plaćanje kazni
  18h 28m
  0
 • Nepoznati detalji iz života Stevana Kalembera
  33m
  0
 • Krao po plažama u Budvi, pao u policijskoj zasjedi
  14h 38m
  0
 • Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane
  17h 32m
  0