Сутра пресуда Марјановићу због убиства супруге

21.07.2022. 13:45
0
ИЗВОР: Танјуг

Виши суд у Београду сутра ће изрећи првостепену пресуду Зорану Марјановићу, оптуженом за тешко убиство супруге Јелене Марјановић 2.априла 2016. године у Борчи.

У завршној ријечи поступајући тужилац Никола Ускоковић је од суда затражио да Марјановића осуди на максималну казну за кривично дјело тешко убиство од 40 година, као и да му одреди притвор због узнемиравања јавности.

Тужилаштво је оцјенило да је током поступка доказано да је Марјановић своју жену са умишљајем убио и то на свиреп и подмукао начин.

Са друге стране, четири адвоката одбране су у својим завршним речима оспоравали наводе тужилаштва и за свог брањеника тражили ослобађајућу пресуду.

Марјановић се тада изјаснио да се придружује завршним рјечима својих адвоката и да нема шта да дода.

Суд ће сутра донијети првостепену пресуду на коју ће и одбрана и тужилаштво имати право жалбе Апелационом суду у Београду који ће донијети правоснажну пресуду.

Он је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнио своју одбрану негирајући да је убио супругу, али је одбио да одговара на питања тужилаштва.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини мјеста злочина била и њихова малољетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето послије смрти супруге.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тада Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 мјесеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана након убиства.

И прије тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

Прије хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, а учествовао је и у једном телевизијском ријалити програму.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 56m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 55m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    6h 22m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    8h 14m
    0
  • "Кад ти живот створи хиљаду разлога за плакање, ти му покажи хиљаду разлога за осмијех!"
    9h 12m
    1