Сутра сједница управног одбора Савеза слијепих Српске у Источном Сарајеву

06.07.2022. 10:25
0
ИЗВОР: srna.rs

У Источном Сарајеву сутра ће бити одржана сједница Управног одбора Савеза слијепих Републике Српске о економско-социјалном положају ове категорије становништва у јеку високе инфлације и економске кризе, те начинима заштите ове рањиве друштвене групе.

Почетак сједнице је у 10.00 часова у просторијама Градске организације слијепих и слабовидих Источно Сарајево, најављено је из ове организације.

Секретар Градске организације слијепих и слабовидих Источно Сарајево Јовица Мијатовић рекао је Срни да тренутно имају 162 члана из свих шест градских општина, те да имају много проблема, који су додатно усложњени тренутном економском ситуацијом и поскупљењима.

- Наша организација се труди да те проблеме ријеши на најбољи начин, али наше могућности су ограничне. Трудимо се да што више посредујемо код власти и инситутуција како би ти проблеми били ријешени, али тешко иде - рекао је Мијатовић.

Он истиче да је за организације као што је ова, која штити интересе једне од рањивих друштвених група, потребно знатно више финансијских средстава.

Мијатовић је навео да на годишњем нивоу организација има буџет од 13.500 КМ, те да им само помоћ пружа град Источно Сарајево и општине Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Трново.

- Нажалост, од општина Пале и Соколац немамо помоћ. Ми морамо да платимо радника који обавља административно-техничка питања без кога наше удружење не може да ради. Ту су и трошкови за режије и нама остаје мало финансијских средстава, негдје око 1.000 до 1.500 КМ, да бисмо реализовали неке активности - напоменуо је Мијатовић.

Он је додао да у оквиру аплицирања са одређеним пројектима реализују социјално-хуманитарне активности за чланство, као и различите едукације.

Мијатовић је рекао да ће сутрашњом сједницом предсједавати предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић, а очекује се присуство свих чланова Управног одбора, као и представника руководства Града Источно Сарајево и општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, у својству гостију.

- Сутра ћемо на сједници покушати да нађемо најбољи начин за рјешавање садашњих великих проблема ове рањиве друштвене групе - истакао је Мијатовић, који је и потпредсједник Савеза слијепих Републике Српске.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву У сриједу промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву
Милан треба нашу помоћ – позови 17047 Милан треба нашу помоћ – позови 17047
Преминула Вера Гргић Преминула Вера Гргић
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 15m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 28m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 59m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 22m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 19m
    0