Сутра топло уз постепено наоблачење

27.10.2019. 15:12
0
ИЗВОР: Срна

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује сунчано и топло вријеме, али ће према крају дана доћи до постепеног наоблачења.

Ујутро се очекује претежно ведро вријеме, мјестимично с маглом и ниском облачношћу. Током дана доћи ће до постепеног наоблачења са сјевера, које ће се до вечери проширити и на остале крајеве, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од пет до 11, на планинама око један степен, а највиша дневна од 17 до 23, на југу Херцеговине до 25 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен промењив вјетар.

Промјена времена, према најави метеоролога, наступиће од уторка, 29. октобра, када се послије подне очекује слаба киша на сјеверу, која ће до краја дана почети да пада и у осталим крајевима. Једино ће у нижим крајевима Херцеговине остати суво. Највиша дневна температура ваздуха биће у паду, од седам до 14, на југу Херцеговине до 20 степени.

Облачно, хладно и кишовито вријеме најављено је за сриједу, 30. октобра. У вишим крајевима мјестимично може пасти сусњежица и слаб снијег. Током дана падавине ће постепено престати падати у нижим предијелима, прво на сјеверу земље, а током вечери и ноћи и на планинама. Највиша дневна температура ваздуха од три до осам, на планинама око нула, на југу до 11 степени степени.

У четвртак, 31. октобра, послије умјерено облачног и хладног јутра, када у низинама и на планинама на истоку може бити и мраза, доћи ће до разведравања у јужнијим крајевима, па ће бити претежно сунчано са температуром изнад нуле. Највиша температура ваздуха од три до осам, на југу Херцеговине до 12 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме.

На Бјелашници је у 13.00 часова измјерено 13 степени, у Вишеграду и Рудом 15, у Приједору, Фочи и Бугојну 17, у Сарајеву и Зеници 19, у Калиновику, Новом Граду, Српцу и Санском Мосту 20, у Бијељини, Билећи, Сребреници, Неуму и Шипову 21, на Мраковици, у Гацку, Невесињу и на Чемерну 22, у Добоју, Мркоњић Граду, на Сокоцу, у Ливну и на Иван Седлу 23, у Бањалуци, Требињу, на Хан Пијеску, у Мостару, Бихаћу и Тузли 24, у Широком Бријегу 25 и у Грудама и Рибнику 26 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра умјерено до претежно облачно Сутра умјерено до претежно облачно
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    22h 29m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    19h 1m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    20h 54m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    19h 39m
    1
  • Нерадни дан у Српској
    8h 24m
    0