Сутра у Нишу сахрана доктора Лазића

17.04.2020. 10:59
0
ИЗВОР: Srna

Чувени српски хирург Миодраг Лазић /65/, који је преминуо од посљедица вируса корона, биће сахрањен сутра на Новом гробљу "Бубањ" у Нишу.

Опијело Лазићу биће служено у 13.30 часова, а сахрана ће бити обављена у 14.00 часова, саопштено је на званичној страници градског комуналног предузећа.

Вијест о смрти доктора Лазића дочекана је са великим жаљењем у Србији, Републици Српској и свуда гдје живе Срби јер је овај хуманиста живот несебично посветио свом народу.

Слиједећи његову посљедњу жељу да буде испраћен уз звуке "Марша на Дрини", ова композиција протеклих дана одјекивала је од Источног Сарајева до Ниша, а изразе саучешћа породици Лазић упутили су највиши званичници Србије и Српске, као и бројни поштоваоци доктора Лазе, како ће остати упамћен у народу.

Миодраг Лазић преминуо је 14. априла у Нишу од посљедица вируса корона.

Током ратова деведесетих година прошлог вијека спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској, а за оно што је тада учинио као ратни хирург-добровољац Орденом Светог Саве одликовао га је тадашњи српски патријарх Павле.

Као хирург је учествовао у пробоју коридора у јуну 1992. године, радио је у ратној болници "Коран" на Палама, један је од оснивача ратне болнице "Жица" у Блажују на првој линији фронта код Сарајева гдје је током 40 мјесеци, као једини хирург на подручју тадашњег Српског Сарајева, обавио више од 3.500 операција.

Коментари 0
Повезане вијести
Исповијест о хирургу Лазићу Исповијест о хирургу Лазићу
Награда "Др Миодраг Лазић" уручена студенту медицине Лазару Стошићу Награда "Др Миодраг Лазић" уручена студенту медицине Лазару Стошићу
Посљедњи опроштај од Матеја Периша сутра у родном Сплиту Посљедњи опроштај од Матеја Периша сутра у родном Сплиту
Најчитаније
 • Извучени добитници карата за концерт Драгане Мирковић
  10h 48m
  0
 • Наградна игра: Освојите карте за концерт Драгане Мирковић!
  23h 54m
  1
 • У први разред основне школе у Калиновику уписано пет ђака
  7h 50m
  1
 • Превозници гасе камионе због високих цијена горива
  10h 6m
  0
 • Навијач пао с трибине високе три метра
  7h 3m
  0