Sutra u Nišu sahrana doktora Lazića

17.04.2020. 10:59
0
IZVOR: Srna

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić /65/, koji je preminuo od posljedica virusa korona, biće sahranjen sutra na Novom groblju "Bubanj" u Nišu.

Opijelo Laziću biće služeno u 13.30 časova, a sahrana će biti obavljena u 14.00 časova, saopšteno je na zvaničnoj stranici gradskog komunalnog preduzeća.

Vijest o smrti doktora Lazića dočekana je sa velikim žaljenjem u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda gdje žive Srbi jer je ovaj humanista život nesebično posvetio svom narodu.

Slijedeći njegovu posljednju želju da bude ispraćen uz zvuke "Marša na Drini", ova kompozicija proteklih dana odjekivala je od Istočnog Sarajeva do Niša, a izraze saučešća porodici Lazić uputili su najviši zvaničnici Srbije i Srpske, kao i brojni poštovaoci doktora Laze, kako će ostati upamćen u narodu.

Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila u Nišu od posljedica virusa korona.

Tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, a za ono što je tada učinio kao ratni hirurg-dobrovoljac Ordenom Svetog Save odlikovao ga je tadašnji srpski patrijarh Pavle.

Kao hirurg je učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, radio je u ratnoj bolnici "Koran" na Palama, jedan je od osnivača ratne bolnice "Žica" u Blažuju na prvoj liniji fronta kod Sarajeva gdje je tokom 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, obavio više od 3.500 operacija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Četiri godine od smrti doktora Laze: Ilidža pamti svoje junake (FOTO) Četiri godine od smrti doktora Laze: Ilidža pamti svoje junake (FOTO)
Doktor Miodrag Lazić - anđeo spasa za Srbe preko Drine Doktor Miodrag Lazić - anđeo spasa za Srbe preko Drine
U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze U nedjelju parastos za dr Miodraga Lazića – četiri godine od smrti čuvenog dr Laze
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    23h 27m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    21h 41m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    19h 31m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    11h 56m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    17h 29m
    0