Све је исто као и лани: Алкараз у финалу Вимблдона

12.07.2024. 18:02
0
ИЗВОР: Един Спржо

Шпански тенисер Карлос Алкараз први је финалиста овогодишњег Вимблдона.

Трећи тенисер свијета је данас у првом полуфиналу савладао руског тенисера Данила Медведев (АТП, 5) са 3:1. По сетовима је било 6:7, 6:3, 6:4, 6:4 за нешто мање од три сата.

Била је ово реприза прошлогодишњег полуфинала у којем је такође Алкараз изашао као побједник (3:0). Шпански ас је тако дошао у ситуацију да брани титулу освојену прошле године када је у финалу савладао Новака Ђоковића (3:2). У недјељу ће се борити за своју четврту грен слем титулу у каријери.

У првом сету су се дешавале неочекиване ствари. Видјели смо чак четири брејка, по два на обје стране, с тим да је Медведев био у оба наврата у предности. Међутим, Рус то у првих није успио да искористи иако је имао угодних 5:2. Дошло се до тај-брејка у којем је Медведев као и у већини првг сета био бољи смиренији од нервозног Шпанца који је неочекивано имао велики број неизнуђених грешака, а није га служио ни сервис. На крају убједљиви 7:1 за Медведева у тај-брејку.

У другом сету се очекивало да Карлитос подигне ниво игре, а то се и десило. Није био толико стегнут, пустио је руку и Рус је био у проблему. У четвртом гему је направио брејк за 3:1, а када је исти потврдио било је јасно да ћемо након два сета имати изједначење у сетовима. Шпанац је добио други сет са 6:3.

У трећем сету шпански ас је наставио тамо гдје је стао у другом. У трећем гему је одмах направио брејк и дошао до велике предности. Медведев није добио прилику за брејк у овом сету који је припао Шпанцу са 6:4.

Одлука о побједника пала је у четвртом сету. На стару смо видјели по брејк на обје стране, а онда кључни моменат се десио у седмом гему када Карлитос користи нешто слабији сервис гем Руса и долази до кључног брејка у мечу. До краја је задржао сервис и дошао до велике побједе.

У другом полуфиналу које ће ускоро почети састају се Новак Ђоковић и Лоренцо Музети.

Коментари 0
Повезане вијести
Српски баскеташи у финалу Eвропског првенства у Бечу Српски баскеташи у финалу Eвропског првенства у Бечу
Александра Перишић у финалу Олимпијских игара Александра Перишић у финалу Олимпијских игара
Стартне поставе за финале Еура: Изненађење код Енглеза Стартне поставе за финале Еура: Изненађење код Енглеза
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 12m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 35m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 8m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 5m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 56m
    0