ОШ "Јован Дучић" и ЈУ Средњошколски центар "Источна Илиџа" прелазе на онлајн наставу

12.03.2021. 19:51
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Општински штаб за ванредне ситуације усвојио Закључке који ће се примјењивати до 19. 3. 2020. године

У Општини Источна Илиџа јуче је одржана сједница Штаба за ванредне ситуације, којој су, поред представника Општине, присуствовали представник Хигијенско-епидемиолошке службе ЈЗУ Дом здравља "Источно Сарајево", директор Болнице "Србија", руководилац Регионалне канцеларије Института за јавно здравство Репблике Српске и директори школа са подручја Источне Илиџе. 

Анализирана је тренутна епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона, стање у школама, као и мјере које се тренутно примјењују са циљем спречавања ширења вируса корона. Штаб за ванредне ситуације је након детаљне анализе стања у Источној Илиџи, те саслушаних извјештаја представника релевантних здравствених установа, донио сљедеће закључке:

1. На основу информације директора Основне школе „Јован Дучић“ Касиндо о погоршању тренутне епидемиолошке ситуацији у овој установи, те приједлога директора да се настава у наредном периоду одвија путем онлајн система рада, Штаб за ванредне ситуације даје препоруку да се настава у Основној школи „Јован Дучић“ Касиндо у наредних седам дана настави одвијати путем онлајн система рада.

2. На основу информација директора ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“ о погоршању тренутне епидемиолошке ситуацији у овој установи, те приједлога директора да се настава у наредном периоду одвија путем онлајн система рада, Штаб за ванредне ситуације даје препоруку да се настава у ЈУ Средњошколском центру „Источна Илиџа“ у наредних седам дана одвија путем онлајн система рада.

3. Угоститељски објекти на територији Општине Источна Илиџа дужни су се стриктно придржавати мјера Штаба за ванредне ситуације и то:

- У објектима за једним столом истовремено могу сједити највише четири особе.

- Између столова у једном реду мора бити размак од једног празног стола.

4. Трговине прехрамбене робе и робе широке потрошње су дужне да обезбиједе да се у сваком тренутку у објекту налази ограничен број купаца, тако да се на улазу регулише број особа које истовремено могу улазити у објекат и то:

- једна особа на 10 метара квадратних, а уколико је број квадрата већи од 500 на максимално 50 особа.

Комунална полиција Општине Источна Илиџа у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и надлежним градским и републичким инспекторатом вршиће појачан надзор и контролу у циљу провођења ове наредбе.

Наведене мјере се примјењују до 19.03.2021. године.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    7h 59m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    21h 41m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 9m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    20h 0m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 1m
    0