Све спремно за свесрпски куп на Палама

21.12.2019. 17:43
0
ИЗВОР: Срна

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић изјавио је да је све спремно за одржавање Четвртог свесрпског рукометног купа, који ће вечерас бити отворен на Палама.

- Све припреме за одржавање ове спортске манифестације су окончане и све је на највишем нивоу - рекао је Умићевић на конференцији за новинаре на Јахорини.

Он је навео да на овом купу учествују рукометни клубови „Борац“ из Бањалуке и „Славија“ из Источног Сарајева, „Војводина“ из Новог Сада и „Металопластика“ из Шапца.

Умићевић је захвалио предсједнику Рукометног савеза Србије Божидару Ђурковићу на помоћи и додао да се рукомет полако враћа на велика врата, као и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић што је подржала ову спортску манифестацију.

Ђурковић је рекао да се на Палама и Источном Сарајеву осјећају као код куће и да је овај турнир изузетно значајан за рукометне савезе Српске и Србије.

Он је нагласио да ће сутра бити одржана сједница управних одбора рукометних савеза Србије и Српске како би проширили сарадњу када су у питању тренери, турнири млађих категорија, као и друге ствари које су важне за овај спорт.

Предсједник Рукометног клуба „Славија“ из Источног Сарајева Сташа Кошарац је, у име домаћина турнира, пожелио свима добродошлицу и истакао да је Источно Сарајево олимпијски и град спорта, те да је ово важна спортска манифестација за рукомет Републике Српске и Србије.

Он је захвалио на разумијевању предсједнику Српске Жељки Цвијановић и премијеру Радовану Вишковићу, који су подржали Свесрпски рукометни куп.

Кошарац је навео да су успјели организовати куп и захваљујући пријатељима, општини Пале која је изашла у сусрет и дио буџетских средстава усмјерила на организацију, као и спонзорима компанији „Термаг“, Олимпијском центру „Јахорина“, Дрина осигурању, Електродистрибуцији Пале.

Према његовим ријечима, Рукометни савез Републике Српске је процијенио да клуб „Славија“ може бити добар домаћин овако важне манифестације.

- Постоји и одлука Управног одбора Рукометног савеза Српске да ће и у наредним годинама, када Српска буде домаћин, овакве манифестације бити одржаване на Палама и у Источном Сарајеву. Очекујемо до краја идуће године отварање нове спортске дворане у којој ће се турнири моћи одржавати - истакао је Кошарац.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио се свима који су дали допринос да се ова манифестација одржи, те пожелио свима да уживају у гостопримству које нуди Сарајевско-романијска регија.

Отварање Четвртог свесрпског купа у рукомету, којем ће присуствовати предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, заказано је за 18.30 часова у дворани „Пеки“, гдје ће бити одигране све утакмице овог турнира.

Новосадска „Војводина“ била је побједник у сва три до сада одржана турнира.

Покровитељ Свесрпског турнира је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Коментари 0
Повезане вијести
Војводина побједник Свесрпског купа Војводина побједник Свесрпског купа
Вечерас затварање свесрпског рукометног купа Вечерас затварање свесрпског рукометног купа
Пале домаћин четвртог „Свесрпског купа“: Шлаг на крају рукометне године! Пале домаћин четвртог „Свесрпског купа“: Шлаг на крају рукометне године!
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    22h 41m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 9m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    20h 42m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 34m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    21h 39m
    0