Све учесталије крађе у етнички мјешовитим срединама

01.05.2023. 20:24
0
ИЗВОР: srna.rs

Усљед пораста етничких тензија на Косову и Метохији све су чешће и крађе у мјешовитим срединама, упозорено је данас из Манастира Високи Дечани.

- Разбојничка банда опљачкала је локалну пошту и Дом културе које користе локални Срби. Из поште је украдено више од 1.000 евра. Крађа је пријављена косовској полицији - наведено је на "Твитер" профилу Манастира.

Из Манастира су нагласили да су у посљедње вријеме у етнички мјешовитој општини Грачаница све учесталије пљачке, посебно приватних кућа.

Из Манастира подсјећају да су се у марту, у селу Батусе код Косова Поља, на мети лопова нашле двије српске куће и једна у Лапљем Селу.

- У селу Батусе је проваљена и опљачкана кућа Драгише Мирића, бившег посланика у скупштини у Приштини. Непозната лица провалила су и опљачкала кућу породице Митра Максимовића у Сувом Долу код Липљана - наведено је у објави.

Из Високих Дечана подсјећају да је у марту и пети пут проваљено у кућу словенске породице у Лепини, код Липљана.

- До сада починиоци ниједне од ових крађа нису приведени правди. Српски медији извештавају да расте осећај несигурности, као и о неуспеху косовске полиције да заштити грађане - наводи се у објави.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    21h 56m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    11h 9m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    10h 40m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    11h 3m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    6h 56m
    0