Све већи број дјеце страда од употребе пиротехничких средстава

26.12.2019. 16:55
0
ИЗВОР: Срна

Институција Омбудсмана за дјецу Републике Српске саопштила је да сваке године од употребе пиротехничких средстава страда све већи број дјеце, те је обавеза одраслих да превентивно реагују и едукују најмлађе о опасностима које им пријете од тога.

- Најбоља превентива је некориштење пиротехничких средстава јер се празници могу прославити љепше, угодније и свечаније када не користимо ова опасна средства - додаје се у саопштењу.

Из ове институције поручују родитељима да током предстојећих празника посебну пажњу посвете својој дјеци, јер је у то вријеме евидентна повећана употреба пиротехничких средстава, посебно петарди, а тиме је повећан и ризик од повређивања дјеце.

Апелује се на родитеље да упознају своју дјецу о опасностима које им пријете од употребе пиротехничких средстава-петарди, да им не купују и не поклањају ова опасна средства, као и да буду узор својој дјеци, да не користе та средства пред дјецом, јер тиме подстичу њихову радозналост и шаљу погрешну поруку.

Из ове институције поручују најмлађима да не купују или користе пиротехничка средства без знања својих родитеља, да то никад не раде на наговор друге дјеце, као и да, уколико имају сазнања да неко у школу доноси петарде или слична средства, о томе одмах обавијесте наставнике или родитеље.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    16h 44m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 17m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 51m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 19m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    19h 57m
    0