Свечано отворен четврти „ФИС трофеј Равна планина“

23.01.2020. 20:58
0
ИЗВОР: Srna

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић отворила је вечерас на Палама четврти "ФИС трофеј Равна планина" на којем учествује 80 такмичара из 18 земаља.

-ФИС се организује у Ски-центру ‘Равна планина’, а ресорно министарство и Влада Републике Српске свакако подржавају овакву организацију гдје се ради са доста ентузијазма како би све било на највишем нивоу- рекла је Давидовићева на конференцији за новинаре на Палама.

Она је нагласила да је ово значајно такмичење традиционално и да има међународни карактер, додавши да се они који су раније били учесници ФИС купа враћају из године у годину, што говори да је ријеч о квалитетном такмичењу.

-Надам се да ће се такмичење наставити и даље. Ми ћемо подржавати и наредних година ово такмичење- наглсила је Давидовићева.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је власнику ски-центра "Равна планина" Вељку Голијанину за организацију ФИС трке и изразио наду да ће делегат из Италије Херберт Кламер дати најбоље оцјене које ће бити увод у добијање лиценце за одржавање "Европа купа" такмичења у алпском скијању.

-Овај ски-центар је то заслужио. Драго ми је што се такмичење одржава на подручју општине Пале и што постоји могућност одржавања ски-такмичења на Равној планини у вријеме када је у читавој Европи оскудица са снијегом- изјавио је Југовић.

Према његовим ријечима, покренуте су активности заједно са Владом Републике Српске да се комплекс Равне планине у наредном периоду увеже са Олимпијским центром "Јахорина" и на тај начин Пале сврстају у ред скијашких и туристичких центара не само у БиХ, на Балкану, него и шире.

Предсједник Смучарског клуба "Пале" и један од организатора трке Игор Шљука рекао је новинарима да је ово такмичење постало традиционално и да учествује 80 такмичара из 18 земаља.

Слика

-Одржано је такмичење у велеслалому у мушкој и женској конкуренцији, а сутра и у суботу, 25. јануара, биће одржано такмичење у слалому. Жеља нам је да промовишемо такмичење како би се чуло за ски-центар и Смучарски клуб `Пале` као техничког организатора ФИС трке- рекао је Шљука.

Власник Ски-центра "Равна планина" Вељко Голијанин захвалио је свима који су дошли, додајући да су организатори доказали да могу урадити добру трку.

-Добили смо вискоке оцјене и мислим да смо на прагу добијања лиценце за одржавање `Европа купа` такичења у алском скијању. Сви клубови из БиХ и окружења нашли су овдје полигон за тренинге и због тога ми је изузетно драго- навео је Голијанин.

Такмичење, које ће трајати до суботе, одржава се под покровитељством Владе Републике Српске, Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, града Источно Сарајево, општине Пале, Смучарског савеза БиХ и компаније "Мајнекс" Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Роде су биле први гости у кафићу у Палама Роде су биле први гости у кафићу у Палама
Дејан Којић прогласио побједу у Палама Дејан Којић прогласио побједу у Палама
Дани руских филмова за дјецу "Бајке дјетињства" у Палама Дани руских филмова за дјецу "Бајке дјетињства" у Палама
Најчитаније
  • Како су се завољели Иво Андрић и Милица Бабић – љубав прикривена сновима и хартијом
    18h 57m
    1
  • Роде су биле први гости у кафићу у Палама
    19h 29m
    1
  • Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем
    21h 52m
    1
  • Јак земљотрес погодио Србију
    15h 2m
    0
  • У Сарајеву покренуто клизиште (ФОТО)
    10h 30m
    0