Svečano otvoren četvrti „FIS trofej Ravna planina“

23.01.2020. 20:58
0
IZVOR: Srna

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je večeras na Palama četvrti "FIS trofej Ravna planina" na kojem učestvuje 80 takmičara iz 18 zemalja.

-FIS se organizuje u Ski-centru ‘Ravna planina’, a resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske svakako podržavaju ovakvu organizaciju gdje se radi sa dosta entuzijazma kako bi sve bilo na najvišem nivou- rekla je Davidovićeva na konferenciji za novinare na Palama.

Ona je naglasila da je ovo značajno takmičenje tradicionalno i da ima međunarodni karakter, dodavši da se oni koji su ranije bili učesnici FIS kupa vraćaju iz godine u godinu, što govori da je riječ o kvalitetnom takmičenju.

-Nadam se da će se takmičenje nastaviti i dalje. Mi ćemo podržavati i narednih godina ovo takmičenje- naglsila je Davidovićeva.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je vlasniku ski-centra "Ravna planina" Veljku Golijaninu za organizaciju FIS trke i izrazio nadu da će delegat iz Italije Herbert Klamer dati najbolje ocjene koje će biti uvod u dobijanje licence za održavanje "Evropa kupa" takmičenja u alpskom skijanju.

-Ovaj ski-centar je to zaslužio. Drago mi je što se takmičenje održava na području opštine Pale i što postoji mogućnost održavanja ski-takmičenja na Ravnoj planini u vrijeme kada je u čitavoj Evropi oskudica sa snijegom- izjavio je Jugović.

Prema njegovim riječima, pokrenute su aktivnosti zajedno sa Vladom Republike Srpske da se kompleks Ravne planine u narednom periodu uveže sa Olimpijskim centrom "Jahorina" i na taj način Pale svrstaju u red skijaških i turističkih centara ne samo u BiH, na Balkanu, nego i šire.

Predsjednik Smučarskog kluba "Pale" i jedan od organizatora trke Igor Šljuka rekao je novinarima da je ovo takmičenje postalo tradicionalno i da učestvuje 80 takmičara iz 18 zemalja.

Slika

-Održano je takmičenje u veleslalomu u muškoj i ženskoj konkurenciji, a sutra i u subotu, 25. januara, biće održano takmičenje u slalomu. Želja nam je da promovišemo takmičenje kako bi se čulo za ski-centar i Smučarski klub `Pale` kao tehničkog organizatora FIS trke- rekao je Šljuka.

Vlasnik Ski-centra "Ravna planina" Veljko Golijanin zahvalio je svima koji su došli, dodajući da su organizatori dokazali da mogu uraditi dobru trku.

-Dobili smo viskoke ocjene i mislim da smo na pragu dobijanja licence za održavanje `Evropa kupa` takičenja u alskom skijanju. Svi klubovi iz BiH i okruženja našli su ovdje poligon za treninge i zbog toga mi je izuzetno drago- naveo je Golijanin.

Takmičenje, koje će trajati do subote, održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grada Istočno Sarajevo, opštine Pale, Smučarskog saveza BiH i kompanije "Majneks" Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO) Pronađen zasad marihuane u Palama (FOTO)
Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
Dejan Kojić proglasio pobjedu u Palama Dejan Kojić proglasio pobjedu u Palama
Najčitanije
  • Kako su se zavoljeli Ivo Andrić i Milica Babić – ljubav prikrivena snovima i hartijom
    20h 47m
    2
  • Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
    21h 19m
    3
  • U Sarajevu pokrenuto klizište (FOTO)
    12h 20m
    0
  • Jak zemljotres pogodio Srbiju
    16h 52m
    0
  • Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
    23h 42m
    1