Шведска донијела одлуку да поднесе захтјев за чланство у НАТО

15.05.2022. 19:22
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Шведска је формално донијела одлуку да поднесе захтјев за чланство у НАТО-у, саопштила је владајућа Социјалдемократска партија.

- Управни одбор социјалдемократа је на састанку данас, 15. маја 2022. године, одлучио да ће та странка радити на томе да Шведска поднесе захтјев за чланство у НАТО-у - наводи се у званичном саопштењу странке.

Ову одлуку потврдила је и министарка спољних послова Шведске Ан Линде.

- Данас је шведска Социјалдемократска партија донела историјску одлуку да каже "да” и поднесе захтјев за чланство у одбрамбеном савезу НАТО - написала је Линде на Твитеру.

Финска и Шведска разматрају могућност да одустану од вишегодишње неутралности и да ступе у НАТО због руске специјалне војне операције у Украјини.

Шеф Алијансе Јенс Столтенберг је рекао да ће НАТО радо видјети Финску и Шведску у својим редовима и да ће им омогућити брзо ступање у савез.

Коментари 0
Повезане вијести
"Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури "Колатерална штета" - 25 годинa од убиства цивила у Грделичкој клисури
Српска спрема прве тужбе против НАТО-а Српска спрема прве тужбе против НАТО-а
Пластичним пиштољем који је купио у БиХ опљачкао три банке у Швајцарској Пластичним пиштољем који је купио у БиХ опљачкао три банке у Швајцарској
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    3h 44m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    10h 50m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    9h 17m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    4h 59m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 9m
    0