Švedska donijela odluku da podnese zahtjev za članstvo u NATO

15.05.2022. 19:22
0
IZVOR: glassrpske.com

Švedska je formalno donijela odluku da podnese zahtjev za članstvo u NATO-u, saopštila je vladajuća Socijaldemokratska partija.

- Upravni odbor socijaldemokrata je na sastanku danas, 15. maja 2022. godine, odlučio da će ta stranka raditi na tome da Švedska podnese zahtjev za članstvo u NATO-u - navodi se u zvaničnom saopštenju stranke.

Ovu odluku potvrdila je i ministarka spoljnih poslova Švedske An Linde.

- Danas je švedska Socijaldemokratska partija donela istorijsku odluku da kaže "da” i podnese zahtjev za članstvo u odbrambenom savezu NATO - napisala je Linde na Tviteru.

Finska i Švedska razmatraju mogućnost da odustanu od višegodišnje neutralnosti i da stupe u NATO zbog ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Šef Alijanse Jens Stoltenberg je rekao da će NATO rado vidjeti Finsku i Švedsku u svojim redovima i da će im omogućiti brzo stupanje u savez.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Kolateralna šteta" - 25 godina od ubistva civila u Grdeličkoj klisuri "Kolateralna šteta" - 25 godina od ubistva civila u Grdeličkoj klisuri
Srpska sprema prve tužbe protiv NATO-a Srpska sprema prve tužbe protiv NATO-a
Plastičnim pištoljem koji je kupio u BiH opljačkao tri banke u Švajcarskoj Plastičnim pištoljem koji je kupio u BiH opljačkao tri banke u Švajcarskoj
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    7h 11m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    9h 57m
    0
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    9h 30m
    1
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    12h 37m
    1
  • Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
    23h 35m
    1