Свештенство и монаштво служило Васкршњу литургију у Сокоцу

03.05.2021. 14:21
0
ИЗВОР: СРНА

Васкршњу литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу служили су данас свештенство и монаштво ове црквене општине, док је због непредвиђених обавеза изостао Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом иако је било најављено да ће служити.

Намјеник Манастира Свегог Георгија на Равној Романији, архимандрит Андреј обраћајући се вјерницима рекао је да уз слављење васкрслог Христа Српска православна црква данас слави и божијег угодника Светог владику Николаја Жичког и Охридског.

Он је истакао да нема српске душе и човјека да није чуо за Светог владику Николаја, да бар нешто од њега није прочитао и да се уз његову молитву није помолио Господу.

Честитајући вјерницима највећи хришћански празник архимандрит Андреј изразио је наду да су дошли на ову дивну васкршњу литургију да заједно "душу своју оснаже и разгале Христом васкрслим и Господом, у овом тјескобном времену".

- Славимо дивно васкрсење Исусово и славимо владику Николаја, човјека космополиту који је свугдје у свијету био признат и толико дивно писао о своме народу да су његова дјела и до данас непревазиђена - навео је архимандрит Андреј.

Он је подсјетио да ове васкршње седмице Српска православна црква и њени вјерници славе и Светог великомученика Георгија, 6. маја, побједоносца у васкрслом Христу.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљеженe 22 годинe од смрти Жељка Марковића Обиљеженe 22 годинe од смрти Жељка Марковића
У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви У акцији у Сокоцу прикупљено 60 јединица крви
Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
Најчитаније
  • Изгорио аутомобил у Источном Сарајеву (ФОТО)
    15h 40m
    0
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    7h 29m
    1
  • Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
    15h 53m
    7
  • Кнез Милош - ослободилац и аутократа
    20h 6m
    0
  • Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге
    18h 1m
    0