Светосавско такмичење младих математичара у Палама

03.02.2024. 09:17
0
ИЗВОР: srna.rs

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву биће данас домаћин Светосавског такмичење младих математичара које ће окупити ученике седмих, осмих и деветих разреда из основних школа Сарајевско-романијске регије.

Продекан за наставу на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву Вук Вучетић изјавио је Срни да ово такмичење представља, не само прилику за показивање математичких знања и вјештина, већ је и прилика за дружење и упознавање младих из ове регије.

Он је навео да су организатори такмичења Друштво математичара Републике Српске и Катедра за математику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

За најбоље учеснике обезбијеђене су пригодне награде и дипломе. Такмичење почиње у 9.30 часова, а изјаве за новинаре су након проглашења најбољих, односно у 15.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
 • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
  20h 7m
  17
 • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
  22h 56m
  0
 • Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
  12h 57m
  0
 • Наташа успјешно оперисана: Опоравак зависи и од наше помоћи (ФОТО)
  10h 46m
  0
 • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
  18h 43m
  0