Svetosavsko takmičenje mladih matematičara u Palama

03.02.2024. 09:17
0
IZVOR: srna.rs

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće danas domaćin Svetosavskog takmičenje mladih matematičara koje će okupiti učenike sedmih, osmih i devetih razreda iz osnovnih škola Sarajevsko-romanijske regije.

Prodekan za nastavu na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Vuk Vučetić izjavio je Srni da ovo takmičenje predstavlja, ne samo priliku za pokazivanje matematičkih znanja i vještina, već je i prilika za druženje i upoznavanje mladih iz ove regije.

On je naveo da su organizatori takmičenja Društvo matematičara Republike Srpske i Katedra za matematiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Za najbolje učesnike obezbijeđene su prigodne nagrade i diplome. Takmičenje počinje u 9.30 časova, a izjave za novinare su nakon proglašenja najboljih, odnosno u 15.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena slava Hrama Sabora Svetoga arhangela Gavrila u Palama Obilježena slava Hrama Sabora Svetoga arhangela Gavrila u Palama
Novi napredak na "Vebometriksovoj" rang-listi Novi napredak na "Vebometriksovoj" rang-listi
Hram Sabora Svetoga arhangela Gavrila spomenik rađanja Srpske i biser Pala Hram Sabora Svetoga arhangela Gavrila spomenik rađanja Srpske i biser Pala
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 28m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 27m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 3m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 24m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 7m
    9