Сви оптужени у случају Џенан Мемић ослобођени кривице за прикривање доказа

24.11.2022. 11:10
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Пресуда за петoро оптужених у предмету "Зијад Мутап и други" који се водио пред Судом БиХ у вези са случајем смрти Џенана Мемића изречена је данас. Оптужени су у првостепеној пресуди ослобођени кривице.

Оптужница Тужилаштва БиХ обухватила је Зијада Мутапа, затим његову кћерку Алису Рамић која је била са Џенаном у ноћи фебруара 2016. када је младић страдао. Међу оптуженима били су и полицајци МУП-а КС Хасан Дуповац и Јосип Барић те рецепционер хотела "Кристал" Муамер Ожеговић.

Били су оптужени да су дјеловали као организована криминална група са циљем прикривања доказа о начину на који је Џенан Мемић задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот усљед којих је преминуо. Затим су, како је наводило Тужилаштво, прикривањем доказа и починилаца, фингирањем доказа, прикривањем чињеница које су им познате, предузимали радње са циљем прикривања стварног начина на који је Мемић задобио тешке тјелесне повреде опасне по живот.

Суђење је трајало нешто дуже од годину, а позван је велики број свједока од којих су многи били заштићени свједоци, а који су открили до сада непознате детаље.

Џенан Мемић је 8. фебруара 2016. године у илиџанској Великој алеји задобио повреде опасне по живот од којих је преминуо седам дана касније у болници. Породица већ скоро седам година тврди да је Џенан убијен и наводи бројне нелогичности у ранијим судским поступцима и увиђајним радњама, пренио је Кликс.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Brat 24.11.2022. 13:02
    E moj Dzenane, e moj Davide...
    ;(((((((((((((((((((((((((
Повезане вијести
Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници
Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка
За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    19h 14m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    22h 38m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    18h 7m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    9h 44m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    9h 25m
    0