Свијет љубави и доброте уз молитву и благослов Божији

08.01.2024. 14:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Молитва и благослов Божији - да буде мир међу људима и добра воља могу учинити да овај свијет буде свијет љубави и доброте, поручио је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, који је данас служио Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу.

Митрополит Хризостом је, честитајући вјерницима Божић, рекао да је то празник велике радости коју је Господ причинио роду људском својим рођењем у Витлејему јудејском.

- Господ је дошао да спаси човјека, све народе са сјевера, истока, југа и запада. Управо у томе је та богочовјечанска мисија, мисијанство Исуса Христа - нагласио је митрополит Хризостом.

Његово високопреосвештенство је напоменуо да слављење дана рођења Господа Христа није само обичај и традиција, већ је суштина познати Христа.

- Суштина празника јесте да познамо Христа Господа, у кога вјерујемо, да га упознамо онаквог какав јесте - истинити човјек, истовремено и истинити Бог, што је тајна личности Господа, спаситеља свијета - истакао је митрополит Хризостом.

Митрополит Хризостом, који је служио на празник посвећен Пресветој Богородици, рекао је да она није само мајка спаситеља свијета, већ и мајка свих, крштених.

- Пресвета Богородица је она коју ми у Цркви одмах послије Бога спомињемо, као најсветију, највеличанственију, између рода нашег изабрану дјеву која је постала не само мајка сина свога Богомладенца Христа, него мајка свих нас, који год смо крштени - навео је митрополит Хризостом, који је служио уз саслужење свештенства Црквене општине Соколац.

Православни вјерници данас обиљежавају други дан Божића, који је посвећен Сабору Пресвете Богородице.

Дан након рођења Исуса Христа вјерници саборовањем одају захвалност Богородици што је родила Месију - спаситеља људског рода.

Коментари 0
Повезане вијести
У уторак читање васкршње поруке У уторак читање васкршње поруке
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    48m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 10m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    20h 25m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    16h 18m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    19h 24m
    1