Свједок чуо да је заробљеник убијен и бачен у Дрину

26.12.2022. 15:03
0
ИЗВОР: srna.rs

Свједок Тужилаштва БиХ Сенад Чанчар данас је на суђењу Ћамилу Рамићу и осталим оптуженим за ратне злочине над 20 заробљених припадника Војске Републике Српске на подручју Горажда и Вишеграда испричао да су заробљенике тукли, као и да је чуо да је један убијен и бачен у Дрину.

Чанчар је рекао да је био затворен око мјесец дана због свађе са Рамићем, који је био командир војне полиције.

- Ћамил је довео мог оца и тјерао га у војску. Ту смо се сукобили и он је наредио да ме затворе - рекао је свједок у Суду БиХ и напоменуо како су у притвору била још три заробљеника српске националности.

Он је навео да су били притворени у једној кући, те да су га од заробљеника дијелиле само решетке, преноси "Бирн".

Чанчар је навео да је ту доведено још заробљеника, да су били ударани и испитивани.

- Чуо сам да је један заробљеник убијен и бачен у Дрину - рекао је свједок, који је током свједочења потврдио да је Ћамил Рамић тада био "бог и батина".

На питање тужиоца Маријане Чобовић шта значи "бог и батина", свједок је одговорио да је Рамић тада имао "толику моћ да су га се сви плашили".

Свједочио је и Вахид Поџић, који је испричао да је приликом акције на Стрмицу и Стргачину заробљено око 20 војника, припадника Руђанске бригаде, који су кратко били у Међеђи, а послије њеног пада су пребачени у Горажде.

Ћамил Рамић, Химзо Селимовић и Рамиз Мићивода оптужени су за злочине почињене над заробљеницима на подручју Горажда и Вишеграда од 1992. до 1994. године.

Осим Рамића, Селимовића и Мићиводе, суди се и Мехмеду Добрачи, који је оптужен за злочине над цивилима и ратним заробљеницима почињене 1995. на подручју Рогатице и Горажда.

Наставак суђења заказан је за 9. јануар. 

Коментари 0
Повезане вијести
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја
Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    21h 34m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    17h 29m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    13h 59m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    2h 10m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    13h 8m
    1